Eddie Stobart heeft eerste 15,65m trailer
| 14:30 | Truckstar Redactie

Eddie Stobart heeft eerste 15,65m trailer

Als eerste transportbedrijf in Groot-Brittannië heeft Eddie Stobart een serie extra lange trailers van 15,65 meter in gebruik genomen.

De eerste rit met één van de opleggers was een vracht vanuit een DC naar een Tesco-supermarkt. De oplegger vervoerde tijdens die rit twintig procent meer lading dan wat in een standaardtrailer had gepast.

Eddie Stobart doet mee aan een proef waarbij in totaal 900 trailers van 15,65 meter de weg op mogen, aangevuld met 900 trailers van 14,60 meter lengte. De proef duurt tien jaar. Eddie Stobart mag negentig van deze langere trailers gaan gebruiken.

De eerste daarvan zijn deze drie-assige opleggers van 15,65 meter, met drie ver uit elkaar staande en gestuurde assen. Ze bestrijken dezelfde baan in bochten als standaard-opleggers.

Belangrijk moment
Directielid William Stobart zegt: “Vandaag is opnieuw belangrijk moment in de geschiedenis van ons bedrijf omdat wij de eerste zijn die met een langere trailer een vracht hebben afgeleverd. De gehele sector zal profiteren van de mogelijkheden en milieuwinst die de trailers opleveren.”

Of de opleggers een opmaat zijn naar een Britse LZV-proef valt te bezien. Daar lijkt vooralsnog onvoldoende draagvlak voor te zijn.   

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie