HVO
| 11:23 | Arjan Olsthoorn

DKV klanten tanken HVO bij 650 stations in Europa

DKV Mobility breidt zijn servicenetwerk voor alternatieve brandstoffen verder uit. Klanten kunnen nu HVO-diesel tanken bij 650 stations in Europa (waarvan 260 in Nederland en België); één van de meest milieuvriendelijke dieselbrandstoffen van dit moment.

“Met HVO-diesel kunnen onze klanten de CO2-emissies van hun wagenpark tot wel 90 procent verminderen zonder dat er aanpassingen nodig zijn aan hun voertuigen of de vervanging ervan”, aldus Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. “We bieden hiermee een effectief instrument om de CO2-voetafdruk te verkleinen.”

Wat is HVO-diesel?

HVO, dat staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’, is een innovatieve dieselvariant geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige oliën. “Het kan worden geproduceerd met grondstoffen, zoals koolzaad- of palmolie, afvalstoffen of zelfs gebruikt frituurvet. De eigenschappen van deze grondstoffen maken het mogelijk om ze te hergebruiken voor de productie van hernieuwbare HVO-diesel, die een belangrijke rol kan spelen bij het bereiken van klimaatdoelstellingen. Het verbranden van HVO-diesel leidt namelijk tot aanzienlijk lagere broeikasemissies, zoals kooldioxide (CO2), stikstofoxide (NOx) en (ultra)fijne roetdeeltjes.”

Voor vrachtwagens, bestelwagens en personenauto’s

De mate van emissiereductie hangt af van het type grondstof, de productiemethode en de specifieke HVO-mengverhouding. HVO kan worden gebruikt als pure brandstof (HVO100) of als additief (zoals HVO20 of 30). In de meeste gevallen voldoet HVO aan de DIN-590 kwaliteitsnorm voor dieselbrandstof. Daardoor zijn aanpassingen aan bestaande motoren of injectiesystemen doorgaans niet nodig. Dit maakt HVO100 (diesel gemaakt van met 100 procent hernieuwbare grondstoffen) en andere paraffinebrandstoffen binnen de DIN EN 15940 norm (een Europese norm voor LNG-brandstof in voertuigen) bruikbaar in moderne dieselmotoren. HVO is in principe geschikt voor vrachtwagens, bestelwagens en personenauto’s. Op voorwaarde dat de fabrikant van het voertuig een HVO-geschiktheidsverklaring heeft afgegeven.

Nu verkrijgbaar: Truckstar Classics 3

De toevoeging van HVO-diesel aan de diensten van DKV Mobility benadrukt de inzet voor duurzamere en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen voor klanten in heel Europa. Het bedrijf streeft ernaar groenere en efficiëntere zakelijke mobiliteit te bevorderen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie