DFDS app
| 05:30 | Rik Werner

Vrachtterminal-app DFDS moet leven chauffeur veraangenamen

DFDS heeft speciaal voor vrachtwagenchauffeurs een app in het leven geroepen. Daarmee kunnen chauffeurs aankomst- en vertrektijden van vrachtschepen inzien. Ook kunnen ze bekijken of er een trailer klaar staat.

DFDS exploiteert vrachtschepen tussen vrachtterminals in heel Europa waarbij altijd chauffeurs worden ingezet om trucks en trailers van en naar de terminals te brengen.

Hulp

,,Daarom hebben we besloten een app te ontwikkelen die het leven van chauffeurs makkelijker maakt. Met deze app kan de bestuurder zien of een trailer gereed is om te worden opgehaald, wanneer het schip aankomt of vertrekt, of wanneer het is vertraagd. De chauffeur kan ook controleren of er een boeking voor de trailer is en kan via de app hulp krijgen om de juiste terminal te vinden’’, aldus Ralph Bosveld, operationeel directeur DFDS van de terminal Vlaardingen, Rotterdam.

Beter plannen

Dit houdt volgens Bosveld in dat chauffeurs hun dagen en werk beter kunnen plannen. ,,Het stelt hem ook in staat zijn tijd beter te benutten, onder meer door een verkorte wachttijd. Dit is een stap in de richting van digitalisering van onze diensten, dat op volle snelheid zal worden voortgezet. Het doel is om onze diensten voortdurend te verbeteren om het de chauffeurs gemakkelijker te maken en efficiënter te werken voor onze klanten.’’

DFDS is naar eigen zeggen de eerste in de branche die een vrachtterminal-app ontwikkelt en aanbiedt voor chauffeurs. De app DFDS Freight Terminals kan worden gedownload in de App Store en Google Play.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie