Fardau en Regina
| 09:20 | Rik Werner

Regina en Fardau, de bietenbabes van Benedictus

Schoonzussen, vriendinnen, collega’s. Met hun Scania R500 vormen Regina de Swart en Fardau Benedictus een opvallend duo in de bietencampagne.

Op het in dichte mist gehulde terrein van Combex bouwlogistiek in Eastermar start Regina de motor van de V8. ,,Hier parkeren we altijd.” Ze loopt een rondje om de truck om te zien of alle verlichting het doet. Nee dus. Het achterste lampje van de dubbelzijdige sierverlichting aan de onderkant van de bestuurdersspiegel is stuk. Dat zint haar niet, moet meteen gefikst worden. Alles moet het doen en alles moet er netjes uitzien voordat ze de weg op gaat. ,,Ik heb ’m gisteren nog even door de wasstraat gehaald.”

Fardau en Regina

Uit eten

Maar het kapje zit zo vast dat ze het met geen mogelijkheid los krijgt. Een chauffeur van Combex die ze op het terrein tegenkomt, wil het wel proberen, maar krijgt het ook niet voor elkaar. ,,Nou ja, dan maar zo.” Op naar de kop van Noord-Holland.

Normaal gesproken rijdt ze samen met Enno op Scandinavië. Vooral op Zweden, met van alles en nog wat. Gekoeld en ongekoeld. ,,Nu rijdt hij even alleen.” Ook op een Scania. ,,Een nog redelijk nieuwe R450. Eerst reden we met deze R500 die kant op, maar Enno wilde op een gegeven moment een nieuwe. Deze heeft inmiddels al meer dan 1,1 miljoen kilometer weggereden.” Heerlijk werk vindt ze dat internationale transport. Het zijn net vakantietripjes, zegt ze. ,,Elke avond uit eten. Dat vind ik echt het mooiste aan het rijden op het buitenland.”

Het mooie aan de bietencampagne, zo omschrijft ze, is het wedstrijdelement. ,,Het geeft een lekker gevoel als je een paar vrachtwagens kan pakken door op het fabrieksterrein net in de juiste rij te gaan staan. Of dat je gelijk onder de kraan kan bij de boer, dat je niet hoeft te wachten.”

Lees het hele verhaal in Truckstar nummer 02 van 2018. Overal verkrijgbaar voor € 4,99. Of bestel ‘m hier

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Fardau en Regina

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie