De 2.000 trucks komen binnen!
| 12:05 | Truckstar Redactie

De 2.000 trucks komen binnen!

Het Truckstar Festival 2011 begint officieel pas op zaterdagochtend, maar voor vele chauffeurs is het feest al begonnen.

Zij zijn op vrijdagmiddag onderweg vanuit alle hoeken van ons land, én België, naar Assen en de eerste groepen zijn al binnengekomen.

Op de viaducten
Langs de A28 en andere snelwegen staan daarom de liefhebbers traditiegetrouw op de viaducten en in de berm om niets te missen van het unieke spektakel dat de konvooien zijn.

De paddock
Op de paddock begint het ondertussen al redelijk vol te raken. Op een enkeling na staan alle trucks van de Mooiste Truckstraat geparkeerd. Ook een groot aantal showtrucks en klassiekers is reeds binnen. Ook op de stands van de truckmerken is al veel fraais te zien.

Spanning
Voor de deelnemers aan de Mooiste Truckverkiezing begint nu echter de spanning. In de Mooiste Truckstraat hebben de chauffeurs vrienden, collega’s en familie ingeschakeld en wordt er flink gepoetst, én wordt de concurrentie kritisch in de gaten gehouden.

Soepel binnenrijden
Overigens lijkt het binnenrijden van de konvooien weer evenzo soepel te gaan als vorig jaar. Iets wat zonder de voortreffelijk hulp van de chauffeursverenigingen en andere vrijwilligers niet mogelijk zou zijn.

Het Truckstar Festival begint morgenochtend met de opening om 10:00 uur en de eerste serie truckraces op het recht stuk voor de hoofdtribune.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie