We zijn begonnen!!
| 12:08 | Truckstar Redactie

We zijn begonnen!!

Met het donderend geraas van de racetrucks is op zaterdagmorgen om 10:00 uur het Truckstar Festival 2011 officieel begonnen.

Na een uurtje rook en herrie en spektakel van de racetrucks was het tijd voor een racetruck van een heel andere orde, de Volvo Mean Green van de Zweed Boije Ovebrink. Deze racetruck is absoluut uniek want het is een hybride racetruck. Boije heeft al verschillende records gepakt met de Mean Green.

Decibellen
Vervolgens was de eerste donderende voorronde van de Decibellen Contest, georganiseerd door V8 Power. De winnaar van Vorig jaar, de legendarische DAF 95XF van M. Cooiman, is opnieuw een kanshebber, tussen al het V8-geweld. De wagen knetterde met donderend geweld langs de decibelmeter en legde een rookgordijn neer waar de racetrucks nog wat kunnen leren.

De jury van de Mooiste Truckverkiezing is inmiddels aan haar moeilijke taak begonnen alle 27 trucks in de Mooiste Truckstraat te beoordelen. De trucks worden op diverse punten volledig doorgelicht: het spuitwerk, de opbouw, het interieur en de afwerking ervan, de originaliteit, etc.

Hoogtepunten
Hoogtepunten van vanmiddag zijn: een nieuwe demonstratie van de Mean Green, een optreden van Henk Wijngaard en de Bigfoot monstertruck uit Engeland! Klik hier voor het volledige programma. Een ander hoogtepunt is overigens de Hollandse Avond die om 19:00 uur begint met spetterende optredens van o.a: Jannes en Henk Wijngaard!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie