DAKAR 2018: PERU-BOLIVIA-ARGENTINA
| 09:59 | Rik Werner

Dakar etappe 11: Federico Villagra verovert koppositie in koninginnenrit

Federico Villagra heeft voor het team van De Rooy de eerste plaats in het truckklassement verovert. De Argentijn profiteerde in de elfde etappe van de Dakar Rally maximaal van tegenslagen bij topfavoriet Eduard Nikolaev.

Nikolaev leed 42 minuten tijdverlies en dat was voldoende om de leidende positie af te moeten staan aan Iveco-rijder Villagra. Ook de Argentijn liep wat averij op. Door een penalty wegens een gebroken strap in etappe 10, die vandaag werd doorberekend, is de marge van de Argentijn op Nilolaev gering: 1.07. ,,Maar dat maakt niet uit: aan kop is aan kop”, meent Villagra.

Verlies Van Genugten

De etappewinst ging naar de Wit-Rus Siarhei Viazovich. Ton van Genugten zakte in het algemeen klassement van de vijfde naar de zevende plaats. De Nederlandse Iveco-coureur verloor twee uur door een ongelukkige landing in een duin, waarbij de koppeling van de stuurpomp van de Iveco Powerstar brak en de stuurbekrachtiging uitviel. ,,De hoofdschakelaar sloeg af. In totaal hebben we vier keer stilgestaan.’’

DAKAR 2018: PERU-BOLIVIA-ARGENTINA

Van Kasteren naar huis

Voor Mammoet Rally Sport is de Dakar uitgelopen op een debacle. Na kopman Martin van den Brink heeft nu ook Janus van Kasteren de handdoek in de ring geworpen. Onvrijwillig overigens, de raceorganisatie gaf Van Kasteren geen toestemming meer om in de elfde etappe van start te gaan. De Renault-rijder was door een langdurige bakwissel te laat. Van den Brink: ,,We hoopten dat Janus, al was het later dan zijn geplande starttijd, alsnog aan de elfde etappe mocht beginnen. De proef was echter gesloten.’’ De Renault-equipe blijft in Zuid-Amerika en vliegt maandag naar huis.

Mammoet

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie