Mercedes-Benz RoadStar competitie
| 10:57 | Rik Werner

Mercedes-Benz opent inschrijving vierde editie Roadstars Trophy

Chauffeurs kunnen zich per vandaag opgeven voor de vierde editie van de Roadstars Trophy van Mercedes-Benz. Het betreft een internationale wedstrijd waarvoor in beginsel alle Europese beroepschauffeurs zich kunnen aanmelden, ongeacht het merk vrachtwagen waarmee ze rijden.

In de Roadstars Trophy draait het volgens Mercedes om vaardigheden zoals moed, kracht, behendigheid, denkvermogen en teamwork, zowel onroad als offroad. De afgelopen jaren waren de finales in landen als Roemenië en Zweden.

Finale

Uit alle inschrijvingen kiest Mercedes zestien deelnemers die tijdens de nationale finale op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart mogen strijden voor een plek in de internationale finale later dit jaar. Nederlandse chauffeurs zijn bepaald niet kansloos voor een hoge klassering.

Aanrader

Vorig jaar behaalden de twee Nederlandse deelnemers een tweede plek en het jaar daarvoor won de Nederlandse afvaardiging het internationale truckavontuur. Pascal van den Oetelaar, die vorig jaar samen met Lodewijk Blokland de Nederlandse afvaardiging vormde, omschrijft de Roadstars Trophy als een avontuur om nooit te vergeten. ,,De Roadstars Trophy is een aanrader voor elke chauffeur. Het was geweldig om met de Actrossen door het Zweedse landschap te rijden. Ik heb veel geleerd van de verrichtingen op het ijs maar ik heb er vooral vrienden voor het leven gemaakt. We hebben via WhatsApp nog regelmatig contact met elkaar.”

Aanmelden kan tot en met zondag 11 februari via www.roadstars.mercedes-benz.nl.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie