DAF XF 440 LZV-trekker Kivits Drunen
| 14:29 | Korneel Luth

DAF XF 440 LZV-trekker Kivits Drunen

Het wordt steeds mooier op de weg. Kivits Drunen kreeg onlangs deze strakke DAF XF 440 LZV-trekker afgeleverd.

De nieuwe DAF-LZV is inmiddels het zevende 25,25 meter-span voor Kivits Drunen. Het bedrijf rijdt voornamelijk met twee merken; het merendeel van de vloot is momenteel DAF. De keuze voor deze nieuwe XF 440 Super Space Cab was daarom geen verrassing. 

“De DAF XF met de 440 pk sterke MX-11-motor doet het bijzonder goed, zelfs bij de inzet als LZV. Wij zetten inmiddels al zeven van die duurzame combinaties in en steeds meer nieuwe trekkers worden standaard afgeleverd met LZV-toelating”, zegt directeur Rob van Opzeeland. 

Goeie ervaring met DAF

“Door overnames hebben we wat andere merken in de vloot maar ons beleid is eigenlijk twee merken. Met DAF hebben we uitstekende ervaringen. Met onze intensieve inzet rond de klok moet je terug kunnen vallen op een professionele serviceorganisatie en daar hebben we uitstekende ervaringen mee bij DAF.” 

“De trucks worden geleverd door Van Hooft Bedrijfswagens in Den Bosch en daar vallen we ook op terug voor groot onderhoud en reparaties.” 

Kivits Drunen

Kivits Drunen B.V. is een bekend, 75 jaar oud Brabants bedrijf. Men heeft de AGF-sector diep in de genen want het bedrijf begon ooit als groothandel. Vandaag de dag is Kivits Drunen een logistiek bedrijf op het gebied van koelverse producten en AGF. Met een eigen vloot van ruim 85 trekkende eenheden wordt Nederland rond de klok voorzien van vitamines. Daarvoor vertrouwt Kivits Drunen voor een belangrijk deel op DAF Trucks. 

DAF XF 440 LZV-trekker Kivits Drunen
Mooie strakke spullen voor Kivits Drunen!

Vestigingen in Barendrecht, De Meerm en Waalwijk

Kivits Drunen is niet alleen in het Brabantse Drunen gevestigd zoals de naam doet vermoeden. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Barendrecht, De Meern en in Waalwijk waar het centrale distributiecentrum gevestigd is.  

De belangrijkste activiteit van het bedrijf is de groupage van versproducten binnen de Benelux. Elk adres in de Benelux wordt binnen 24 uur bevoorraad via het eigen Kivits-systeem. 

Kleinere stromen bundelen tot LZV-vrachten

Van Opzeeland: “Door vele kleinere goederenstromen te bundelen ontstaan er grote stromen die vaak per LZV het land in gaan. Wij bemoeien ons niet met distributie op supermarkt-niveau maar bevoorraden wel de distributiecentra. 

Onze grote kracht is het verzorgen van kleine zendingen en de toegevoegde logistieke dienstverlening. Dat betekent onder meer het opslaan en orderpicken, maar ook verpakken, ompakken of etiketteren van zendingen verse producten voor onze klanten.” 

“De vers sector slaapt eigenlijk nooit en zeker met de zondags- openstelling van supermarkten is het een 24/7 bedrijfstak geworden. Onze trucks rijden voor een deel 24 uur per dag in een ploegendienst, en dat loopt ook zondags door. De kilometrages lopen dan ook behoorlijk snel op voor veel trucks.”

Drunen-Elshout

“Eigenlijk zitten we juist niet in Drunen maar in Elshout, een dorpje wat tegen Drunen aan ligt”, vertelt Van Opzeeland nog. De naam is ooit gekozen omdat hier meerdere bedrijven met de naam Kivits gevestigd waren. Door de naam te koppelen aan Drunen, en daarmee de toenmalige veiling van Drunen werd de naam ‘Kivits Drunen’ een begrip. Die naam blijft dan ook gewoon bestaan hoewel het merendeel van onze activiteiten vanuit Waalwijk plaats vindt”, aldus algemeen directeur Rob van Opzeeland.

 

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie