Mooi Truckfest Peterborough 2016
| 14:25 | Korneel Luth

Mooi Truckfest Peterborough 2016

Maar liefst 2.750 gepoetste Britse beauties stonden te blinken op Truckfest Peterborough 2016 op 1 en 2 mei.

Truckfest Peterborough is het grootste truckfestival van Groot-Brittannië. Het werd voor de 34e keer georganiseerd en trok een enorm aantal bezoekers en trucks op 1 en 2 mei. Maar liefst 2.750 trucks vonden een plekje op de drukke East of England Showground in Peterborough. 

Mooi Truckfest Peterborough 2016
Deze typisch Britse DAF XF van Matlock Transport Co. is een prachtig voorbeeld van hoe de oude Britse kleurstelling, lijnen en letters prima op de nieuwste trucks passen.

Genieten, slenteren en bewonderen

Truckstar was er opnieuw bij en het was weer ouderwets genieten en bewonderen; want poetsen kunnen die Britten wel. Het resultaat mocht er zijn en daarom was het heerlijk slenteren en fotograferen tussen alle trucks. 

Anders dan op ons eigen Truckstar Festival in Assen, staan er in Peterborough alleen maar losse trekkers en bakwagens en bijna geen trailers. Van het werk zie je dus iets minder, maar dat maakt de trucks zelf niet minder mooi. 

Voor de bezoekers was er naast al het truck-schoon ook een programma met monstertrucks en ander spektakel. Iceroad Truckers Lisa Kelly en Todd Dewey deden verschillende signeersessies, evenals de sterren uit de serie Lizard Lick Towing. De Scania Longline van SNT uit Schotland, één van de sterren van het Truckstar Festival 2015 won de prijs ‘Truck of the Show.’

Truckstar Festival 2014 zondag
Deze oude Leyland-truck was één van de opzienbarend mooie klassiekers op Peterborough.

Check ons online fotoalbum

Van de vele honderden foto’s die we hebben gemaakt, staat een ruime selectie online in ons foto-album Truckfest Peterborough 2016

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie