DAF Trucks New Cab Paint Shop in Westerlo Facilities
| 09:44 | Robert Servaas

DAF investeert 200 miljoen euro in cabinefabriek Westerlo

DAF investeert 200 miljoen euro in zijn cabinefabriek in Westerlo, België, om klaar te zijn voor toekomstige productieaantallen, nu het merk zijn succes wereldwijd verder uitbreidt.

DAF opende zijn fabriek in Westerlo in 1966, waar het – naast cabines – sinds begin jaren zeventig ook zijn eigen assen produceert. De 2.800 medewerkers leveren de assen en cabines voor de trucks in het zware en middelzware segment, die van de productielijnen komen in Eindhoven en Leyland. DAF is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het op één na grootste truckmerk in Europa en is marktleider in het belangrijke trekker-segment. Om die leidende positie in Europa en daarbuiten te versterken, ontwikkelt DAF volledig nieuwe state-of-the-art productieprocessen in de fabriek in Westerlo. Met de investering van 200 miljoen euro stijgt de productiecapaciteit van cabinefabriek met 45% tot 300 cabines per dag in een 2-ploegendienst. De productiecapaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als van de nieuwe cabinelakstraat die eind 2017 officieel werd geopend, na een investering van 100 miljoen euro.

Voor de productie van de ‘kale cabines’ – ‘body-in-whites’ – van de DAF CF- en XF wordt de bestaande Body fabriek van 17.800 m2 met 13.200 m2 uitgebreid. De uitbreiding omvat een enkele productielijn met zo’n 130 zeer geavanceerde robots en 135 volledig geautomatiseerde laspistolen. Dat garandeert kwaliteit, efficiëntie en ergonomie van wereldklasse. De fabriek waar cabines van interieur- en exterieurdelen worden voorzien – de Cab Trimming – (15.600 m2) wordt uitgebreid met 20.000 m2. De nieuwe fabriek zal uit meerdere secties bestaan, waaronder een centrale assemblagelijn, een lijn voor de montage van accessoires op de daken en nevenlijnen waar de portieren en dashboards voorbereid worden. Daarnaast zal er een geavanceerde test- en inspectie-afdeling worden ingericht. Op de centrale assemblagelijn zal een uniek systeem worden toegepast waarbij platforms worden voortgeduwd met een liftsysteem. Daardoor kunnen werknemers de werkhoogte aanpassen aan de werkzaamheden en hun persoonlijke voorkeur.

De bouw van de nieuwe Cab Body en Cab Trimming fabrieken op het terrein van DAF Vlaanderen is begonnen. Het Belgische bouwbedrijf Cordeel zal de gebouwen realiseren – inclusief de nieuwe kantoren, vergaderzalen en faciliteiten voor de werknemers. De geavanceerde lasinstallatie in de body fabriek wordt geleverd door VDL Steelweld uit Nederland.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie