| 09:53 | Robert Servaas

Limpens Elsloo kiest voor Volvo op LNG

Recent kreeg Limpens uit Esloo de sleutels van vier nieuwe Volvo FH trucks op LNG overhandigd. De trekkers werden geleverd door Volvo-dealer Nebim in Elsloo.

“Energiebesparing en CO2 uitstoot reductie zijn letterlijk een hot item op dit moment. De maatschappij vraagt er om en onze klanten zijn er ook steeds nadrukkelijker mee bezig. Wij proberen al jaren onze ecologische voetprint zo klein mogelijk te houden. Zo verwarmen we onze hoofdlocatie al sinds 1998 met aardwarmte en hebben we 2.000 zonnepanelen op het dak liggen. Ook gaan we zeer bewust en zuinig om met water. We beseffen dat wij ook ons steentje bij moeten dragen aan het verder verduurzamen van het wegtransport. Met de aanschaf van vier nieuwe LNG trucks, die een CO2 besparing van 20% t.o.v. diesel leveren, hebben we de volgende stap gezet met als uiteindelijk doel CO2 neutraal in de toekomst”, aldus Thijs Limpens.

De vervoerder gaat verder: “Shell breidt de stations waar LNG getankt kan worden steeds verder uit. Met de komst van de stations in Maasmechelen en Herentals zijn we er ook van verzekerd dat we in de buurt van de thuislocatie kunnen tanken. Hiermee was voor ons de laatste drempel weggenomen om tot de aanschaf van de trucks over te gaan. Wegens goede ervaringen met de diesel trucks uit ons wagenpark hebben we gekozen voor de Volvo FH460. Deze zijn geleverd door Nebim uit Elsloo. Door de goede kwaliteit en service die wij van hen gewend zijn was de eerste LNG truck al weer de 50ste truck die we van hen geleverd hebben gekregen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie