DAF introduceert Exclusive Edition
| 15:26 | Truckstar Redactie

DAF introduceert Exclusive Edition

DAF brengt een speciale uitvoering van de XF105 op de markt: de Exclusive Edition.

De Exclusive Edition is op basis van een XF105 SuperSpaceCab, maar dan in een chique blauwe lakkleur en voorzien van een extra complete standaarduitrusting voor een optimaal chauffeurscomfort.

Onder exclusief verstaat DAF onder andere een lederen stuurwiel, comfortstoelen en een dashboard met aluminium-look. Verder een ruime, 42 liter inhoud, uitschuifbare koelkast onder het bed en een automatische klimaatregeling. Daarnaast heeft de Exclusive Edition comfort- en veiligheidssystemen als Lane Departure Warning Assistant, Vehicle Stability Control, een camerasysteem en het DAF Night Lock, als bescherming tegen insluiping en beroving. Xenon verlichting, een audio-installatie met zes luidsprekers en een draadloze telefoonkit. Deze speciaal voor het lange afstandtransport gebouwde Super Space Cab is uitgerust met een 460 pk-sterke 12,9 liter PACCAR MX-motor in Euro 5 EEV-uitvoering en een geautomatiseerde AS-Tronic twaalfversnellingsbak en beschikt over twee brandstoftanks van 850 en 430 liter en een AdBlue-tank met een inhoud van 75 liter. De DAF onderscheidt zich duidelijk door een opvallende striping, twee verchroomde luchthoorns en Alcoa aluminium 32 mm velgen. De spoilers, sideskirts, fenders en spiegelkappen zijn ook in eerder genoemde blauwe lakkleur uitgevoerd.

3 Reacties
  1. Op zich, leuk! Alleen jammer dat je er niks van ziet als een ondernemer deze in bedrijfskleuren spuit, wat overgens bij Scania en Mercedes wel te zien valt door bijvoorbeeld een logo/embleem waar je dat van af ziet. Verder mooie strakke striping als ‘DEMO’-model.

  2. Striping nemen ze over van mercedes, die race strepen toch allesinds.
    Jammer want zo doet dat zijn eigen gezichtsverlies aan, wees creatief en wees origineel

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie