DAF CF 440's voor Lootsma Bolsward
| 16:12 | Korneel Luth

DAF CF 440’s voor Lootsma Bolsward

A. Lootsma Transport uit Bolsward heeft vier nieuwe DAF CF 440 FT SpaceCab-trekkers in gebruik genomen.

De DAF CF’s zijn deels ter vervanging en deels uitbreiding van de nu 21 voertuigen tellende vloot. Ze zijngeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland in Bolsward.

“Wij zetten onze trucks zowel nationaal als internationaal in en met de DAF CF is dat geen enkel probleem. De DAF’s hebben een mooie lage instap en een riante, ruime cabine met alle comfort voor een week van huis”, zegt Oene Lootsma.

“In het tanktransport is het eigen gewicht erg belangrijk en ook daar is de DAF CF ideaal. Vooral met de MX11 krachtbron met 440 pk kan DAF een bijzonder licht voertuig bouwen. Dat is gunstig voor het netto laadvermogen en voor ons telt iedere kilo”, verklaart Lootsma de keuze voor het nationale truckmerk.

DAF CF 440's voor Lootsma Bolsward
De strakke, nieuwe CF’s hebben de MX-11-motor met 440 pk.

Transport Efficiency

Alle DAF CF 440-trekkers zijn voorzien van het ‘DAF Transport Efficiency’-pakket. Door de geoptimaliseerde aandrijflijn verbruiken ze minder brandstof, vallen de operationele kosten lager uit en wordt ook het milieu ontzien.

Daarnaast zijn de trucks uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen, waaronder Actieve Cruise Control, DAF Predictive Cruise Control en de Driver Performance Assistant, het Collision Warning en de noodremassistent. Lootsma: “Veiligheid is heel belangrijk. Met deze nieuwe trucks nemen wij in dit opzicht een voorsprong en dat waarderen onze klanten”.

Om de chauffeurs vertrouwd te maken met alle nieuwe technieken, krijgen ze een dag rijtraining die tevens meetelt voor de verplichte Code 95.

DAF CF 440's voor Lootsma Bolsward
Mooie cabines, daar kunnen de chauffeurs bij Lootsma prima mee voor de dag komen.

Comfort

De SpaceCab cabines zijn bij Lootsma bijzonder compleet uitgerust. Standaard zijn airconditioning, een tweede bed, koelkast, magnetron een prima audio-installatie en luxe chauffeursstoelen.

Voor het oog, maar ook voor beter zicht tijdens de donkere periodes van het jaar, zijn de CF SpaceCab-cabines uitgerust met de geïntegreerde Sky Lights in het dak. Drie oranje toplampjes, glanzende aluminium wielen en de frisse en originele Lootsma huisstijl maken het plaatje compleet.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie