DAF XD
| 08:17 | Arjan Olsthoorn

DAF breidt specificaties voor XD met kleinste motor uit

Om de DAF XD perfect af te stemmen op de individuele inzetten en wensen van klanten, is de XD met 6,7-liter Paccar PX-7-aandrijflijn nu ook leverbaar met wielbases tot 6,9 meter en een volledig aanbod cabines, waaronder de Sleeper Cab en Sleeper High Cab. De ‘International Truck of the Year 2023’ met PX-7 motor is leverbaar als 4×2-bakwagen.

De compacte DAF XD met  Paccar MX-11-aandrijflijn (300 pk tot 450 pk) is een ideale 19-tons-plus distributietruck. Voor toepassingen tot 19 ton is de XD beschikbaar met de 6,7-liter Paccar PX-7-aandrijflijn. Deze is 600 kg lichter en levert 230 pk tot 310 pk.

Slaapcabine

Naast de reeds leverbare dagcabine heeft DAF nu de slaapcabine en sleeper high cab aan het programma van de XD PX-7 toegevoegd. Beide cabines bieden de chauffeur nog meer rijcomfort en leefruimte en maken meerdaagse distributieritten mogelijk. Het 70 centimeter brede bed is voorzien van het comfortabele, dikke matras van de DAF XF.

Extra lange wielbases

De nieuwe, extra lange wielbases dragen verder bij aan het chauffeurscomfort. Met lengtes tot 6,9 meter zijn ze bij uitstek geschikt voor de distributie van (al dan niet geconditioneerde) volumineuze maar relatief lichte goederen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie