App voor transport-controles
| 12:29 | Korneel Luth

Controles-app blijkt populair

De app Legal Control, die aangeeft waar internationale transportcontroles zijn, blijkt populair.

Inmiddels is de app Legal Control meer dan 6.000 keer gedownload en hebben dus meer dan 6.000 chauffeurs een beeld van waar zich transportcontroles bevinden.

De app wordt uitgegeven door Transport in Nood, het bureau dat snelle afhandeling van internationale transportboetes verzorgt.

Transport in Nood krijgt goeie reacties van chauffeurs en wil de app nóg beter maken, vertelt Ramon Eggink: “Ook een buitenlandse controle doorgeven via bijvoorbeeld een planner zou mogelijk moeten worden.”

“Technische problemen hebben wij echter niet echt gehad. De negatieve (android) reacties waren dat de batterij snel leeg was door dat de GPS steeds aangesproken werd. Dit is een bekend probleem bij GPS-apps. We hebben dit onmiddellijk verbeterd d.m.v. een update.”

Vrij voor alle gebruikers

Er zijn twee versies van de app: in eerste instantie geeft de app tot een omtrek van 250 kilometer de controles aan. Registreer je je, dan kun je onbeperkt zien waar de controles zijn. Tot en met 16 juli is de beperking echter helemaal opgeheven voor alle gebruikers.

Gezien de onredelijke en buitensporig hoge boetes die Nederlandse chauffeurs geregeld krijgen in landen als Frankrijk, België, Italië en zelfs Duitsland, is het geen overbodige luxe te weten waar in die landen de controles plaatsvinden.

En ook al krijg je geen boete tijdens een controle, een uur kostbare tijd ben je zo kwijt.

Lees ook:

App voor transport-controles

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie