Profielfoto - tymen
| 20:28 | Truckstar Redactie

Zware jongens van Volvo

Volvo levert G4S Nederland vier FM 330 geldwagens.

Het gaat daarbij om FM 330 6×2 X-low geldwagens. Deze zijn de grootste eenheden in het omvangrijke wagenpark van het bedrijf dat voor veel banken en retailorganisaties het transport van geld en waardepapieren verzorgt. G4S is wereldwijd actief in beveiligings- en veiligheidsconcepten voor vrijwel alle sectoren. In Nederland bestaat het wagenpark uit 800 eenheden, waarvan 200 bepantserde voertuigen. 

Af fabriek

Ger Pruis verantwoordelijk voor de Nieuwbouw, Fleetmanagement en Development: “De nu in gebruik genomen Volvo FM trucks zijn de grootste voertuigen die we hebben. De trucks worden gebruikt voor het transport van bankbiljetten en munten. Het GVW is dan ook 27 ton. De keuze voor Volvo is bepaald doordat zij af fabriek een oplossing boden die in principe al onze wensen vervult. Bij een aantal banken moeten we naar binnen, dat betekent dat je een laag chassis nodig hebt en een lage cabine“.

Profielfoto - Eric

Tevreden

Ger Pruis is zeer te spreken over de techniek en de veiligheid van de Volvo FM. “Volvo I-Shift is een soepel schakelende versnellingsbak, waardoor je uitstekend kunt manoeuvreren. Zeker ook omdat de naloopas stuurbaar is. Daarnaast biedt de cabine perfecte stoelen en door de lage motortunnel ideaal voor ons werk.”

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie