Chauffeur redt leven verwarde jongen
| 10:28 | Korneel Luth

Chauffeur redt leven verwarde jongen

Een dappere chauffeur heeft mogelijk het leven van een verwarde jongen gered.

Dat blijkt uit een Facebookpost van Vera Heijmel uit Wijchen van 24 januari die al meer dan 17.000 keer gedeeld is. Dit is de tekst van de Facebook-post:

“Vrachtwagenchauffeur, met wie we net op de vangrail hebben gezeten met een verwarde jongen die op de snelweg liep, op de A50, ter hoogte van afslag Apeldoorn.”

“Jij was zo adequaat om te stoppen, je grote licht aan te zetten, en zo dapper om hem tegen te houden toen hij opnieuw de snelweg op wilde lopen met gevaar voor eigen leven!”

“Ik denk, nee weet het zeker, dat jij zijn leven hebt gered!! Misschien dat dit bericht je zo bereikt want ik heb je net niet kunnen zeggen hoeveel ik respect voor je heb!!”

Chauffeur bracht jongen naar de vangrail

Tegen de krant De Gelderlander doet Vera haar verhaal: “Het was donker en plotseling dook hij op voor onze auto. Gelukkig hebben we een aanrijding kunnen voorkomen.” 

“We zagen verderop dat de vrachtwagenchauffeur uitstapte en de jongen naar de vangrail bracht. We zijn erbij gaan zitten. De jongen is meegenomen door de politie”, vertelt Vera Heijmel. “Pas toen we verder reden kwam het besef van wat er gebeurd was.”

Het bericht van Vera zal de betreffende chauffeur inmiddels wel bereikt hebben. Maar het snelle optreden van deze chauffeur is wel degelijk het vermelden waard. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie