Renault T520 voor Kuiper Logistiek
| 11:13 | Korneel Luth

Renault T520 voor Kuiper Logistiek

Een opvallende, sjiek-zwarte Renault T520 voor eigenrijder Edwin Kuiper.

Edwin Kuiper, eigenaar van Kuiper Logistiek, heeft een zeer stijlvolle Renault T in gebruik genomen. De nieuwe T520 is het absolute vlaggeschip van Renault met de High Sleeper Cab en het maximale motorvermogen van 520 pk. 

Renault T520 voor Kuiper Logistiek
Zo. Die mag er zijn! 

T520 vervangt Premium

De nieuwe T vervangt zijn oude Renault Premium, zo vertelt Edwin als we hem even bellen. We kennen Edwin nog uit Truckstar 03/2015 waarin we met hem en zijn Premium meerijden op een spoedritje naar Italië. 

Extra foto's Truckstar 03/2015
Edwin rijdt vooral met rollen staal op Duitsland. Het spoedritje van eind 2014 bracht ons naar Italië en ging door de Alpen. 

Keuze Renault logisch

De keuze voor een nieuwe Renault was logisch voor Edwin: “Ik heb de Premium ingeruild en wilde graag weer een Renault. Ik rijd eigenlijk alleen maar Renaults.” 

“Dat komt door dealer Paashuis”, vertelt Edwin. “Ik ben in eerste instantie heel erg dealer-gebonden. En het merk Renault bevalt mij goed. Voor de Premium had ik een Magnum, en daarvoor een bedrijf met twaalf Renaults.”

“En als ik eenmaal in m’n hoofd heb wat ik wil..”, lacht Edwin. “Ik heb nu 150 kilometer met deze T gereden en ik ben er heel erg blij mee! Natuurlijk is het even wennen, maar dat gaat snel. Hij is nog comfortabeler dan de Premium. In april afgelopen jaar heb ik er een T-serie op proef gehad en twee weken lang kunnen testen. Dat beviel al goed.”

Details geven extra uitstraling

“Ik heb eigenlijk niet veel aan de truck gedaan. Het meest opvallend zijn de lichtbak, lampjes in de boven-grille, de lange luchthoorns en de dekschotjes op de wielnaven van de vooras. Dat is een knipoog naar de Magnum, want ze komen van de Magnum Legend.” 

“Van binnen heb ik er nog even helemaal niets aan gedaan. Ik heb m’n dekbed er in gegooid, haha! Ik weet nog niet welke mattenset ik er bijvoorbeeld in wil. En misschien komen er andere gordijnen in. Eerst deze gordijnen maar en wennen aan alle nieuwe dingen”, aldus Edwin. 

En dat doet hij in stijl, want samen met de Kögel coiltrailer – van juni 2015 – staat er een prachtig en sjiek span op de weg. We wensen Edwin veel veilige kilometers met de nieuwe T520.

 

Klik hier voor alle Renault-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie