broshuis-konvooi
| 08:50 | Arjan Olsthoorn

Broshuis-konvooi naar Truckstar Festival

Broshuis reist komende vrijdag traditioneel met een konvooi van maar liefst 100 geladen speciaaltransport combinaties vanaf Kampen naar Assen. Eindbestemming van het Broshuis-konvooi is, hoe kan het ook anders, het Truckstar Festival op het TT Circuit.

Chauffeurs van verschillende transportondernemers uit het hele land hebben zich aangemeld voor het Broshuis-konvooi. Onder speciale begeleiding vertrekt het konvooi vanaf het terrein van Broshuis naar ‘ons’ TT Circuit. Een konvooi van enkele kilometers in lengte.

Uitdaging

“Dat is elk jaar weer een uitdaging”, vertelt Jelke de Jong van Broshuis. “We moeten rotondes nemen met combinaties van behoorlijke lengtes.” Net voor Assen nemen de chauffeurs een andere afslag, om andere chauffeurs die op weg zijn naar het Truckstar Festival niet in de weg te zitten. “We nemen immers nogal wat ruimte in beslag.”

Konvooi

Het Broshuis-konvooi vertrekt vrijdagavond om 18:00 uur vanuit Kampen en rijdt over de N50 en de A28 richting Assen. Naar verwachting rond 20:00 uur komen de combinaties op de Oude Noordlus aan. “Dat tijdstip is heel bewust gekozen, om de overige weggebruikers niet te veel te belasten,” licht De Jong toe. Het imposante spektakel trekt jaarlijks ettelijke honderden toeschouwers.

Wil je het konvooi onderweg uitzwaaien, fotograferen of gewoonweg langs zien rijden? Hieronder vind je de beste locaties om het Broshuis-konvooi te spotten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie