| 09:00 | Robert Servaas

Beaujean neemt drie Scania’s Super in gebruik

Beaujean BV Transport & Grondverzet heeft twee Scania P460 8×4 trucks met kraan en haakarm en een Scania R460 4×2 trekker in gebruik genomen. Alle drie de voertuigen zijn voorzien van de zuinige Super 13-liter motor.

De relatie met de dealer in Nuth en de betrouwbaarheid van het merk waren voor Guido Beaujean doorslaggevend om wederom voor Scania te kiezen. “De tijd dat een Scania in de werkplaats staat, is minimaal.” Het transport- en grondverzetbedrijf uit Hoensbroek voegde twee jaar geleden de eerste Scania, een P450 8×4 met kraan en containeropbouw, aan het wagenpark toe. “Het rijcomfort, het brandstofverbruik en het bedieningsgemak van dit voertuig bevielen goed. Zodoende besloten we al snel twee soortgelijke trucks aan te schaffen,” aldus de directeur eigenaar. De derde werd besteld voor de activiteiten van Beaujean Minerals, het zusterbedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van grondstoffen en manegebodems voor de nationale en internationale ruitersport: een R-serie met 4×2-aandrijving en 460 pk-motor.

‘Positieve reacties’

Zowel de voertuigen als de opbouw zijn met zorg samengesteld en geoptimaliseerd voor het werk waar ze voor worden ingezet. Beaujean koos voor de Scania P-serie vanwege de lage instap. Deze vergemakkelijkt het in- en uitstappen. de trucks zijn voorzien van een verlengde en verhoogde dagcabine voor meer ruimte en comfort. De 10-tons luchtgeveerde vooras zorgt naast extra laadvermogen ook voor een betere rijervaring. De trucks zijn onder andere voorzien van drie camerasystemen, een koelkast, werk-, flits- en zwaailampen en een motor-PTO.

Fotojaarboek 2024: Stuur nu je foto in!

Dankzij het intern communicatiesysteem en Scania Communicator met Data Access staan de chauffeurs continu in contact met de thuisbasis. “Ik krijg alleen maar positieve reacties en daar doen we het tenslotte voor,” aldus Beaujean, die medewerkersbetrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. “Wanneer een werknemer tevreden is, uit zich dat op alle vlakken. Dat is precies de reden dat we chauffeurs laten meedenken over de configuratie van nieuw materieel.”

Goede samenwerking

De opbouw van de P-series, een 232 X-Hipro laad- en loskraan in combinatie met een ULTIMA26S haakarmsysteem, werd geplaatst door Hiab in Elsloo. “We zijn sinds 1987 trouwe klant van Hiab, we willen niets anders. Dat heeft ook in dit geval met de betrouwbaarheid en kwaliteit van het product te maken.”

Lees ook: Vierhonderdste Scania voor Boonstra Transport

“De relatie met Scania Nuth is misschien wel de belangrijkste reden geweest waarom we wederom voor dit merk hebben gekozen,” zegt Beaujean. “De samenwerking verloopt super. We worden met open armen ontvangen en kunnen ook er ook terecht voor onderhoud aan ander materieel. Scania bevalt gewoon ontzettend goed.”

Wit met twee tinten blauw

Beaujean BV Transport & Grondverzet is begin vorige eeuw gestart met het vervoeren van eieren naar Duitsland. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid naar een transport- en grondverzetbedrijf met een jong en goed verzorgd wagenpark bestaande uit 15 trucks. Zo heeft Beujean kraanauto’s, kippers en diepladers, en 21 grondverzetmachines in het bedrijf operationeel. Het bedrijf met de herkenbare kleurencombinatie wit met twee tinten blauw telt 38 medewerkers. De vierde generatie staat inmiddels aan het roer. Diverse sectoren worden bediend, waaronder kabel- en leidingbedrijven, wegenbouwbedrijven, overheden en particuliere aannemers. De nadruk ligt op het vervoer van los gestorte producten, zoals grond, puin en verschillende soorten zand en grind. De kippers zijn voorzien van laad- en loskranen, waardoor ze zelfstandig kunnen laden en lossen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie