Bakker Bedrijfswagens is Kenworth-dealer
| 11:35 | Korneel Luth

Bakker Bedrijfswagens is Kenworth-dealer

DAF-dealer Bakker Bedrijfswagen Groep is nu ook Kenworth-dealer voor Nederland.

Bakker Bedrijfswagens verwierf onlangs het full Sales en Service Dealerschap voor geheel Nederland van moederbedrijf Paccar. 

Kenworth-dealer in Barneveld

Kenworth zal vanuit de Barneveldse vestiging van Bakker verkocht worden. Het bedrijf meldt trots dat de eerste order reeds een feit is: een T660 met korte, 38 inch sleepercab. De truck zal in september worden afgeleverd. 

Sterk merk met robuust imago

Kenworth heeft wereldwijd een robuust imago en een reputatie voor kwaliteit. Het is naast Peterbilt en DAF één van de truckmerken van moederbedrijf Paccar. 

Het grote voordeel van de trucks is het relatief lage eigen gewicht. Kenworths kunnen licht gebouwd worden met o.a. een aluminium chassis en opleggerkoppeling, super-single wielen en uiteraard zijn Kenworth trucks leverbaar met de zuinige en beproefde Paccar euro 6 MX-13-motor.

Groot in Amerika, Canada, Australië

In Amerika en Canada is Kenworth het best verkopende truckmerk na Freightliner. In Australië is Kenworth zelfs de onbetwiste nummer één.

De voormalige general manager van Kenworth, de Amerikaan Preston Feight, verhuisde dit jaar van Bellevue, Washington naar Eindhoven en heeft nu het roer in handen bij DAF Trucks.

Paccar heeft wind in de rug
De moderne en gestroomlijnde T680 kan uiteraard ook met de Paccar MX-13-motor geleverd worden.

Truckstar in 2015 te gast bij Kenworth

Truckstar was in augustus 2015 te gast bij Kenworth in Amerika tijdens een persevenement. We spraken toen met Preston Feight en reden met drie verschillende Kenworths op de testbaan van het Paccar Technical Center in de staat Washington. Het verslag daarvan lees je in Truckstar 12/2015.

Lees ook:

Preston Feight nieuwe topman DAF

Paccar heeft wind in de rug

Truckstar rijdt ‘m zelf: Kenworth Icon 900

Klik hier voor alle Kenworth-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie