Area kiest voor DAF LF
| 08:25 | Truckstar Redactie

Area kiest voor DAF LF

LF 210 Euro 6 met AS Tronic versnellingsbak

Onlangs werd de DAF LF Euro 6 overhandigd aan Albert Smit, Wagenparkbeheerder/ Teamleider werkplaats bij AREA Reiniging, door Reinder Dorenbos, verkoper bij Sent Waninge. Een net opgebouwde truck,  bestaande uit de nieuwe DAF LF 210 FA Euro 6, uitgerust met de viercilinder PACCAR PX-5 Euro 6 motor met verlengde dagcabine en een gesloten Plywood laadbak van De Poel Carrosseriefabriek. De nieuwe DAF LF wordt specifiek ingezet voor minicontainer wisselingen in de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen.

De LF is uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, kunststof brandstoftank van 185 liter en een AdBlue-tank van 50 liter, luxe luchtgeveerde chauffeursstoel, airconditioning en de DAF Driver Performance Assistant (DPA). Voor optimale veiligheid is de LF voorzien van front- en achterzichtcamera’s, extra achteruitrijverlichting in de onderlijn en tweemaal dubbele LED-verlichting op de achter- en zijkant. De verlengde dagcabine geeft de chauffeur, naast extra bewegingsvrijheid, ook extra aflegruimte voor zijn administratie en voor zaken die de chauffeur graag droog en schoon wil houden, wat in een laadbak of kist aan het chassis nog wel eens lastig kan zijn.

AREA Reiniging zorgt sinds 2006 in Coevorden, Emmen en Hoogeveen dagelijks voor de inzameling en verwerking van o.a. restafval van burgers, bedrijven en instellingen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie