Verkeerschaos na brand in Heinenoordtunnel
| 17:50 | Truckstar Redactie

Verkeerschaos na brand in Heinenoordtunnel

Vrachtwagenchauffeur overlijdt na tragisch ongeval

Bij een brand in de Heinenoordtunnel bij Barendrecht is vanmiddag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Twee andere mensen raakten gewond.

Hulpverleners vonden rond half vijf het stoffelijk overschot van de man in de vrachtwagencabine. Lange tijd was het onzeker wat er met de chauffeur gebeurd was. 

Rond 13.30 botste vanmiddag een vrachtwagen met een personenauto in de tunnelbuis richting Oud-Beijerland. Volgens getuigen kreeg de truck een klapband. Daarna schaarde en kantelde de truck en ontstond er brand. Bij het ongeval raakten twee mensen gewond: de inzittenden van de personenwagen die in botsing kwam met de vrachtwagen. Zij zijn met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. 

De avondspits rond Rotterdam verloopt door het tragische ongeval erg stroef. Rijkswaterstaat waarschuwt dan ook voor een zware avondspits, en adviseert indien mogelijk later te vertrekken. 

De instantie meldt ook dat nog niet duidelijk is wanneer de tunnel weer wordt vrijgegeven. De tunnelbuis in zuidelijke richting blijft waarschijnlijk tot donderdagochtend dicht. 

Foto: archieffoto Heinenoordtunnel 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie