Antos als LZV bij Wielemaker
| 17:21 | Truckstar Redactie

Antos als LZV bij Wielemaker

Wielemaker B.V. uit Middelburg nam onlangs een nieuwe Mercedes Antos in gebruik en zet deze in als LZV.

De Antos is een drie-assige 2545 LENA motorwagen die een oplegger met dolly trekt. In totaal gaan er drie afzet-containers op de combinatie.

Daarin wordt Zeeuws huisvuil gestort, wat de Antos vervolgens afvoert naar vuilverbrandingsovens in Nederland.

De Euro 6-motor van de Antos heeft 450 pk en daarmee hoopt Wielemaker het brandstofverbruik verder te kunnen reduceren – en ook de CO2-uitstoot.

Daarnaast helpt het feit dat dit een LZV is, natuurlijk enorm in die strijd. Maar de truck heeft ook de Powershift 3 automatisch schakelende bak en Adaptive Cruise-control (ACC) om de efficiëntie van het transport en het chauffeurscomfort op een hoger plan te krijgen.

Verder is de truck uitgerust met veiligheidssystemen als: Active Brake Assit, spoorassistent en ESP. 

Wielemaker is trouwe Mercedes-Benz-klant

Wielemaker is een trouwe Mercedes-klant. De 2545 is de eerste Antos voor het bedrijf, dat overigens al 97 jaar bestaat. De belangrijkste activiteit van Wielemaker is inzameling en transport van met name bedrijfsafval. Door overnames van andere transportbedrijven zijn in de loop der jaren ook andere transporttaken aan het dienstenpakket toegevoegd, waaronder (inter-)nationaal exceptioneel transport.

Grote bekendheid geniet men echter door het vervoer van de typische strandhuisjes van en naar de Zeeuwse kust. Het wagenpark telt nu 56 eenheden en dat zijn allemaal Mercedes-Benz voertuigen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel de trucks als bestelwagens zijn volgens Wielemaker belangrijke argumenten in de keuze voor het merk. Ook maakt Wielemaker gebruik van diverse FleetBoard-modules.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie