Protest tegen Oostblok-concurrentie
| 15:30 | Korneel Luth

A67 zo snel mogelijk verbreden

Op de A67 zijn dit jaar al meer dan 25 zware ongelukken geweest. De weg moet zo snel mogelijk verbreed worden.

Dat zegt de burgemeester van Geldrop-Mierlo, René van Diessen in onderstaande TV-reportage van EenVandaag van vrijdag. In de reportage komt ook chauffeur Ruud Jansen aan het woord, die zelf betrokken raakte bij een ernstig ongeluk op de A67 en nu een revalidatie-proces zit alvorens hij weer op de truck kan stappen.


20.000 trucks per dag

De A67 is een belangrijke route voor het vrachtverkeer tussen de Belgische havens en Rotterdam enerzijds, en het Duitse achterland anderzijds.

Iedere dag krijgt de weg 60.000 voertuigen te verwerken, volgens cijfers van EenVandaag, waarvan bijna 20.000 vrachtwagens zijn. Daarmee zit de weg vol en hoeft er maar iets te gebeuren en is het raak: ongelukken en kilometers-lange files.

Uiteraard zijn hier vaak vrachtwagens bij betrokken – veertig procent van de ongelukken – en zijn de gevolgen soms niet te overzien. Tot overmaat van ramp heeft de weg smalle vluchtstroken en enkele korte invoegstroken.

Verbreden

De oplossing is volgens burgemeester van Diessen om zo snel mogelijk de weg te verbreden. Zijn gemeente Geldrop-Mierlo ligt tussen Eindhoven en Helmond en grenst aan de A67. De vele ongelukken hinderen in en rond de gemeente de doorstroming. Extra rijstroken zouden veel lucht geven.

Maar zo ver is het voorlopig nog niet. Tot die tijd blijft het oppassen geblazen op de A67, en zul je als chauffeur uiterst geconcentreerden met een defensieve rijstijl  moeten blijven rijden.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie