A1 lange tijd afgesloten na crash
| 17:18 | Truckstar Redactie

A1 lange tijd afgesloten na crash

De A1 is op 5 oktober ter hoogte van Rijssen in beide richtingen lange tijd afgesloten geweest vanwege een ernstig ongeluk.

Tijdens de ochtendspits botsten ter hoogte van Rijssen drie vrachtwagens en een personenwagen op elkaar. Na de botsing ontstond er brand.

Alle vier de voertuigen zijn daarbij in brand gevlogen, aldus de brandweer. Ook ontploften de banden. Vanwege de lading van één van de trucks (plastic) ontstond een enorme rookwolk die van heinde en verre te zien was.

De weg werd in eerste instantie volledig afgesloten, in beide richtingen. ’s Middags werd de rijbaan richting het oosten weer – deels – vrijgegeven. De rijbaan in de richting van Apeldoorn bleef tot 21:00 uur gesloten.

Ooggetuigen
Ooggetuigen meldden aan RTV Oost dat één van de trucks op een andere truck klapte die op de vluchtstrook geparkeerd stond. De nationaliteit van de chauffeurs is nog onbekend.

Vier mensen raakten bij het ongeluk lichtgewond; twee van hen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer was het vuur om 11:00 uur meester.

De afsluiting zorgde voor grote problemen in de regio Twente. Provinciale wegen in de omgeving liepen vast en lange rijen verkeer raakten ingesloten op de A1 tussen Rijssen en Lochem.  

Foto: Van de voertuigen is weinig meer over. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie