75e Mercedes voor Van Leendert
| 16:26 | Korneel Luth

75e Mercedes voor Van Leendert

Van Leendert Transport uit Broekhuizenvorst ontving een bijzondere jubileum-truck: de 75e Mercedes-Benz voor het bedrijf.

De 75e Mercedes-Benz voor Van Leendert is een Actros 1842 LS. De trekker heeft de brede StreamSpace-cabine met vlakke vloer en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor tanktransporten en transporten met bandlossers. 

De Actros is uitgerust met een 9 tons vooras en een schuifschotel zodat bij verschillende werkzaamheden de vooras optimaal belast kan worden. 

Van der Peet Bandlosser

De Actros is in lease via Mercedes-Benz CharterWay en zal zo’n 95.000 kilometer per jaar afleggen. De truck werd tijdens het jaarlijkse personeelsfeest van Van Leendert geleverd, samen met de honderdste oplegger van Van der Peet uit Nieuwkoop. 

Het gaat om een vlieggewicht bandlosser met PPL (Peet Pneumatic Leg) die gebruikt wordt voor losgestorte agrarische producten, zoals aardappelen, uien en granen. Deze bandlosser is geïsoleerd en kan met een isolatiezeil gekoppeld worden aan het rolzeil voor de winterperiode. 

Sinds 1982 Benz-klant

Van Leendert transport is al sinds 1982 klant bij Mercedes-Benz. Eigenaar Eric van Leendert: “De trucks van Mercedes-Benz doen het erggoed bij ons. Onze werkzaamheden lopen erg uiteen waardoor ook het brandstofverbruik sterk varieert, maar gemiddeld gezien blijken de trucks van Mercedes-Benz bijna altijd het zuinigst.” 

Daarnaast wijdt hij de keuze voor Mercedes ook aan het goede contact met dealer. “We vormen een ijzersterk team met Smeets als dealer, Garage Janssen te Wanssum die ons onderhoud verzorgt en Van der Peet die onze opleggers levert.” 

Prachtig familiebedrijf

Bij Smeets Autogroep zijn ze ook blij met de levering van deze 75e Mercedes-Benz. “Van Leendert is een prachtig familiebedrijf”, zegt Peter Bastiaens van Smeets Autogroep. De eerste Mercedes-Benz truck van Van Leendert, een 2632 AK 6X6 uit 1982, is nog steeds operationeel voor werkzaamheden op de werf. Ook de eerste oplegger van Van Leendert, in 1986 gemaakt en geleverd door Van der Peet, is ook nog gewoon in gebruik. 

Van Leendert Transport, gevestigd in het Noord-Limburgse Broekhuizenvorst, doet al 35 jaar diverse soorten transport. Naast nationaal en internationaal transport, heeft het bedrijf zich in de afgelopen jaren ook gericht op zand en drind en verschillende afvalstromen. Het bedrijf heeft 53 medewerkers in dienst en beschikt over 45 trekkende eenheden waarvan 27 geleverd door Mercedes-Benz.

 

Klik hier voor alle Mercedes-Benz-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie