Eerste deel A9 Badhoevedorp gaat open
| 10:57 | Korneel Luth

Eerste deel A9 Badhoevedorp gaat open

Het eerste gedeelte van de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp gaat op zaterdag 11 juni open.

Rijkswaterstaat is hard bezig om een nieuw stuk snelweg om Badhoevedorp heen te leggen. Het eerste deel daarvan gaat zaterdag 11 juni open, en zal daarmee het oude stuk ontlasten.

Ware bottleneck

Dat oude stuk snijdt dwars door Badhoevedorp en is al jaren een ware bottleneck. Vanaf zaterdag zal dat stuk alleen nog het verkeer in de richting van Amstelveen te verwerken krijgen. 

Verkeer richting Amsterdam (A4 en A10) voegt in de nieuwe situatie al voor knooppunt Raasdorp uit naar de parallelbaan. Dan volgt het nieuwe stuk weg en sluit het verkeer bij knooppunt Badhoevedorp aan op de A4. De huidige verbindingslus in knooppunt Badhoevedorp van de A9 naar de A4 gaat vanaf 11 juni definitief dicht.

Verkeer komende vanuit Amstelveen richting Haarlem blijft voorlopig gebruik maken van de oude A9 door Badhoevedorp.

Eerste deel A9 Badhoevedorp gaat open
Verkeer naar Badhoevedorp zelf, en Lijnden en Osdorp, moet ook over het nieuwe stuk en neemt een nieuwe afslag.

Om Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. De aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit. 

Lees ook:

Omlegging A9 in volle gang

Tracébesluit A9 getekend

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie