ochtendspits
| 10:08 | Arjan Olsthoorn

555 km file! Drukste ochtendspits dit jaar

Regen, ongelukken en de afgesloten A12 zorgde woensdagochtend voor de drukste ochtendspits tot nu toe dit jaar. Rond 08.30 uur stond er 555 kilometer file. “Rond 07.45 uur zien we vaak het hoogtepunt van de ochtendspits, maar mede door de afsluiting van de A12 blijven veel files lang staan”, aldus een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie.

De ochtendspits van woensdag verloopt niet zonder slag of stoot. Het is met ongeveer 555 kilometer file de druktste ochtendspits van het jaar. Veel van deze files ontstaan door de regenval en door ongelukken. Ook zijn de A6 en de A4 afgesloten geweest door ongelukken, weggebruikers konden via de vluchtstrook langs beide ongelukken worden geleid.

Op het hoogtepunt van de ochtendspits, om 08.20 uur, stond er volgens de ANWB op de snelwegen en N-wegen 555 kilometer file. Daarna liep het aantal files terug, maar om 09.30 uur stond er verdeeld over bijna 50 plekken nog steeds 239 kilometer.

Afsluiting A12

Door de afgesloten A12, die i.v.m. werkzaamheden tussen het knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug tot donderdagochtend 7 oktober dicht is richting Den Haag , was het ook erg druk op de omleidingsroute via de A15.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie