A12
| 09:09 | Arjan Olsthoorn

Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12

Vanavond (maandag 27 september) om 21.00 uur gaat de gevreesde afsluiting van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug in. Het gaat om een megaklus, waar normaal een voorbereidingstijd van 1,5 jaar aan voorafgaat. Maar omdat de kwaliteit van de weg zeer slecht is, moest Rijkswaterstaat dit keer alles in een half jaar regelen.

“Dit was een uitzonderlijke situatie. In het asfalt zitten gaten van 15 centimeter diep. Met je motor door zo’n gat rijden, is levensgevaarlijk”, vertelt omgevingsmanager Stef Kampinga van Rijkswaterstaat aan het AD. De werkzaamheden duren van maandag 27 september vanaf 21.00 uur tot donderdag 7 oktober 5.00 uur.

Traject Nieuwerbrug – Reeuwijk gedeeltelijk toegankelijk

Tussen Utrecht knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug is de A12 richting Den Haag volledig afgesloten. Het is wel mogelijk om via oprit Nieuwerbrug (13) de A12 richting Den Haag op te gaan. Hier vinden tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk ook werkzaamheden plaats, maar blijft de oprit voor het grootste gedeelte van de tijd open. Wanneer oprit Nieuwerbrug (13) opnieuw geasfalteerd wordt, zal het verkeer worden omgeleid.

A12

Omleiding richting Den Haag

Het verkeer richting Den Haag wordt vanaf Utrecht knooppunt Oudenrijn omgeleid naar de A2 richting Amsterdam. Vervolg ter hoogte van knooppunt Holendrecht de weg richting Den Haag via de A9 en A4.

Voor deze richting gelden 2 adviesroutes:

  • Volg vanuit Utrecht knooppunt Lunetten de A27 richting Hilversum. Vervolg ter hoogte van knooppunt Eemnes de weg richting Den Haag via de A1, A10 en A4.
  • Volg vanuit Ede-Veenendaal knooppunt Maanderbroek de A30 richting Barneveld. Vervolg ter hoogte van Barneveld richting Den Haag via de A1, A10 en A4.

Omleiding richting Rotterdam

Het verkeer richting Rotterdam krijgt te maken met een omleiding vanaf Utrecht knooppunt Lunetten via de A27 richting Gorinchem. Vervolg ter hoogte van knooppunt Gorinchem de weg richting Rotterdam via de A15. Het verkeer richting Rotterdam wordt vanaf knooppunt Oudenrijn omgeleid naar de A2 richting Den Bosch. Vervolg ter hoogte van knooppunt Everdingen de weg richting Rotterdam via de A27 en de A15.

Voor deze richting geldt de volgende adviesroute:

  • Volg vanuit Arnhem knooppunt Grijsoord de A50 richting Nijmegen. Vervolg ter hoogte van knooppunt Valburg de weg richting Rotterdam via de A15.
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie