| 16:33 | Arjan Olsthoorn

500 pk sterke MAN TGX voor van de Looy Oirschot

De eerste MAN truck die officieel door Den Engelsen Bedrijfswagens werd afgeleverd, is een rijk uitgeruste 500 pk TGX voor Van de Looy uit Oirschot. Gespecialiseerd in nationale en internationale RMO (Rijdende Melk Ontvangt).

“Kwaliteit en motivatie van de chauffeur zijn cruciaal, vandaar de keuze voor een grote, compleet uitgeruste cabine en een dikke motor. En natuurlijk de kwaliteit van de auto en de service van de dealer, waar wij in een vol continubedrijf als het onze, dag en nacht op moeten kunnen rekenen.” Aldus Frank van de Looy.

Zoals de meeste RMO-rijders, begon Frank’s vader in 1956 naast zijn boerenbedrijf met het ophalen van bussen melk bij de boeren in en rond Oirschot. Eerst met paard en wagen, daarna met de trekker voor de platte kar. “In de jaren zeventig kwam de eerste vrachtwagen. Een Saviem bakwagen, gekocht bij Theo Vullings”, herinnert Frank. Inmiddels bestaat de vloot uit 18 trekker-oplegger combinaties, op twee na allemaal MAN’s. De nieuwste aanwinst is een 18.500 TGX met lederen interieur, adaptive cruise control, stand-airco en nog tal van extra’s. Het is bovendien de eerste in de vloot met een motorvermogen van 500 pk. “Hij is voor de oudste chauffeur, die inmiddels 43 jaar bij ons rijdt en ooit begon op de Saviem. Als je zo lang in dienst ben, mag je wel lederen bekleding”, lacht Frank.

Niet alleen de trucks, maar ook de modernste 36.000 liter RVS Magyar tankopleggers worden bij Den Engelsen Bedrijfswagens in Eindhoven onderhouden. Frank: “In ons werk kun je geen stilstand of uitval hebben, want de melk moet hoe dan ook worden opgehaald. Zeven dagen in de week. Goed onderhoud is dus heel belangrijk. Net als een dealer waar je altijd op kunt rekenen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie