| 09:59 | Arjan Olsthoorn

Na 16 jaar weer een DAF voor Jan Nagtegaal

Jan Nagtegaal begon in 1992 als eigenrijder met een DAF. 16 jaar geleden maakte dat merk plaats voor Scania. “Tot ik dus onlangs met de nieuwe XF kennismaakte. Wat een verschil, wat heeft DAF een vooruitgang geboekt. Heel indrukwekkend is het comfort en de stilte in de cabine.” zegt Jan.

“Ik heb mensen naast mij in de DAF gehad, die mij vroegen of de motor wel draaide. En het bed is geweldig. Ik heb de meest luxe versie van de Super Space Cab, dus met lederen bekleding en een luxe stoel.” Jan Nagtegaal maakte kennis met de nieuwe XF tijdens een Ride & Drive in Limburg, georganiseerd door dealer Best Trucks.

“Het is een hele imposante truck geworden”, stelt Jan. “En de reacties zijn overweldigend. Al bij een van eerste ritten werd ik gefotografeerd in Zwitserland en verscheen de foto op de facebook-pagina van DAF Lovers Europe.” de vele extra accessoires maken de XF een imposante verschijning. De brandstoftank en opbergkisten zijn keurig weggewerkt achter in kleur gespoten zijpanelen, en achter de cabine vallen de traanplaat afdekking en het speciale slangenrek op.

Per jaar legt de eigenrijder zo’n 130.000 kilometer af. Daarbij zitten regelmatig verre ritten met relatief veel snelwegkilometers. “Ik rijd hoofdzakelijk voor Gebroeders Geelhoed Transport, dat eveneens in Middelharnis is gevestigd. Eigen rijder betekent ook eigen portemonnee. Ik let op kosten. Ik rijd nog te kort met de nieuwe XF om nauwkeurig een gemiddeld brandstofverbruik te kunnen noemen, maar de eerste indruk is zeker goed.

1 Reactie
  1. Beste Jan,

    Juiste keuze….de naam Jan heeft drie letters en de DAF ook….lekker puur Hollands!🇪🇬🚛

    Veel rijplezier met je nieuwe DAF CF👍👍👍🇪🇬🚛

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie