360° OmniVue ontwikkelt door
| 09:57 | Truckstar Redactie

360° OmniVue ontwikkelt door

Het voertuigcamerasysteem 360° OmniVue is nu ook verkrijgbaar met een digitale recorder die beelden opneemt én belangrijke gegevens registreert.

Op Transport Compleet (17, 18 en 19 maart Evenementenhal Hardenberg) introduceert GrootJebbink uit Ermelo haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van voertuigveiligheid: de DR-400. Dit is een digitale recorder waarmee de beelden van het camerasysteem 360° OmniVue worden opgenomen (eerder schreven we al over dit systeem). Hierdoor is het mogelijk om, op een later tijdstip, allerlei gegevens over de gereden route terug te zien. Naast de beelden registreert de recorder namelijk ook de gereden snelheid, de route en de bewegingen van het voertuig.

Uitkomst bij ongevallen

Met name bij een verkeersongeval komen deze gegevens goed van pas. Zo is gemakkelijk vast te stellen wat de toedracht van het ongeluk is en kunnen vervelende en langdurige verzekeringskwesties voorkomen worden. De DR-400 kan, in combinatie met 360° OmniVue, tot 240 uur aan beeldmateriaal en gegevens opnemen op de uitneembare harde schijf van 500 GB.

Software

Het systeem wordt geleverd met speciale, eenvoudig te gebruiken, software. Op een overzichtelijke manier zijn alle gegevens die de DR-400 heeft opgenomen zichtbaar. Dit zijn de opgenomen beelden van de vier camera’s van het OmniVue systeem, een kaart van Google Maps met de gereden route, de snelheid en de door de shocksensor geregistreerde bewegingen van het voertuig. Hierdoor is snel een goed overzicht te krijgen van de situatie.

 

360° OmniVue ontwikkelt door

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie