MAN Van Leeuwen opent in Ridderkerk
| 11:31 | Korneel Luth

MAN Van Leeuwen opent in Ridderkerk

MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice heeft een nieuwe vestiging geopend op bedrijventerrein Cornelisland in Ridderkerk.

De nieuwe vestiging zit vlakbij de aansluiting op de A15 en de A16 en knooppunt Ridderster: een strategische locatie die goed bereikbaar is vanuit Ridderkerk, de Alblasserwaard, de Drechtsteden, Barendrecht, Waalhaven, Hoogvliet en de Zuid-Hollandse eilanden.

De vestiging vervangt die in Rotterdam-Albrandswaard. Het pand is compleet nieuw, maar de monteurs brengen natuurlijk al hun ervaring met zich mee.

Straten op LZV-lengte

In het nieuwe pand is de modernste techniek en apparatuur aanwezig om klanten zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. De werkplaats is ingericht naar de laatste inzichten. Zo zijn de vijf straten maar liefst dertig meter lang. Ruim voldoende dus om ook complete LZV-combinaties te kunnen servicen en keuren.

In de werkplaats zijn naast ruime kelders ook krachtige hefcilinders aanwezig voor het werken aan meerassige voertuigen en bouwvoertuigen. Op het 6000 vierkante meter grote terrein kunnen trucks veilig geparkeerd worden, een service die ook voor klanten beschikbaar is. Verder is er een wasbox aanwezig en is er een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

MAN Van Leeuwen opent in Ridderkerk

Licht ontwerp

Bij het ontwerp van het gebouw stond en energiebesparing voorop. “Een compactere werkplek betekent immers ook lagere energielasten”, Ralph van de Donk van Architéma Architectuurstudio uit Rotterdam. “Een optimaal gebruik van daglicht werkt ook energiebesparend. Grote glasvlakken zorgen voor transparante architectuur en lagere verlichtingskosten. De bij de glasgevel geplaatste lamellen houden in de zomer het directe zonlicht buiten voor een aangenaam binnenklimaat voor medewerkers en bezoekers”, aldus van de Donk.

Van Leeuwen Truckservice

Van Leeuwen Truckservice bestaat al meer dan veertig jaar en heeft vestigingen in Waddinxveen, Maasdijk en nu dus ook Ridderkerk. Van Leeuwen Truckservice is dealer voor MAN-trucks en de Volkswagen Crafter. Binnen het servicepakket vallen ook trailerservice, Volkswagen Bedrijfswagen Service, verhuur van bedrijfswagens en trucks, servicecontracten, levering en montage van Continental-banden, een truckwash, handel in smeermiddelen en een modern truck-tankstation.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie