laadstation voor elektrische trucks
| 10:30 | Bert Mateboer

Zwolle krijgt openbaar laadstation voor elektrische trucks

Logistiek dienstverlener Tielbeke en Volvo en Renault Trucks dealerbedrijf Nijwa openen een laadstation voor elektrische bedrijfs- en vrachtwagens in Zwolle. Het is het eerste openbare laadstation in Noordoost Nederland.

Beide Overijsselse familiebedrijven zijn bekende spelers in de Nederlandse logistiek branche. Met vestigingen in meerdere plaatsen komen beide bedrijven samen aan de Botterweg in Zwolle. Tielbeke heeft hier haar stadshub Zwolle. Vanuit deze stadshub levert Tielbeke voor diverse klanten haar producten af bij bedrijven en particulieren in Zwolle en omgeving. De voertuigen die vanuit deze Stadshub worden ingezet zullen op korte termijn elektrisch worden. Ook bij de naastgelegen vestiging van Nijwa Zwolle worden steeds meer elektrische trucks en bedrijfswagens verkocht en onderhouden.

Samenwerking

“Voor de activiteiten van zowel Tielbeke als dat van Nijwa hebben we veel stroom nodig om alle voertuigen straks te gaan opladen. In plaats van elkaar te gaan beconcurreren om wie de grote elektriciteitsaansluiting kan krijgen hebben wij de samenwerking opgezocht. Als echte noabers zijn we met elkaar opgetrokken en hebben wij het plan gemaakt”, geeft Wijnand Derkman van Nijwa aan. Dit project is inmiddels bekroond met een nominatie voor een TVM Award in de categorie ‘Innovatie’.

Vanaf augustus 2023 is er een publieke laadvoorziening voor elektrische trucks en bedrijfsbussen (300 kW) aan de Botterweg (industrieterrein Voorst), vlakbij de A28. Daarnaast staan op het eigen terrein van Tielbeke en bij Nijwa ook diverse laadpalen voor hun eigen elektrische vrachtwagens en bedrijfsbussen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie