Zeeburgertunnel
| 05:59 | Rik Werner

[Update] Zeeburgertunnel weer geopend voor het wegverkeer

De Zeeburgertunnel in de A10 bij Amsterdam is donderdag in alle vroegte weer opengesteld voor het verkeer. Een deel van het plafond was woensdag naar beneden gekomen, nadat een vrachtwagen er tegenaan reed. De reparatie duurde langer dan aanvankelijk gedacht.

Rijkswaterstaat had in eerste instantie de tunnel uit voorzorg in beide richtingen gesloten. Na onderzoek bleek dat er geen gevaar was voor de tunnelbuis in de andere richting, de buitenring, waardoor die weer vrij snel open kon. Het herstel van het zwaar gehavende plafond kostte Rijkswaterstaat veel tijd, evenals reparatie van de veiligheidssystemen.

A2 dicht

Het was woensdag niet het enige verkeersmalheur  bij onze hoofdstad. Een gekantelde vrachtwagen zorgde er voor dat de A2 tussen Amsterdam en Utrecht in zuidelijke richting enige tijd volledig was afgesloten. Het ongeluk werd volgens Rijkswaterstaat veroorzaakt door een stevige windvlaag.

Vinkeveen

Enkele uren eerder was in noordelijke richting op dezelfde snelweg een auto met aanhanger bij Vinkeveen gekanteld, waardoor een poosje twee rijstroken dicht waren. Ook hier was de zware westerstorm de boosdoener.

Rijkswaterstaat adviseerde chauffeurs op zeker moment niet met een lege vrachtwagen de weg op te gaan. Donderdag worden er in de loop van de middag opnieuw zware tot zeer zware windstoten verwacht in de kustgebieden.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie