Zaterdag: Bijeenkomst Actie in transport
| 17:32 | Truckstar Redactie

Zaterdag: Bijeenkomst Actie in transport

Bijeenkomst bij Wegrestaurant Frans op den Bult in Deurningen.

Wie het landelijke nieuws volgt kan het niet ontgaan zijn: het spontane ontstaan van de Facebook-actiegroep ‘Actie in de Transport’ afgelopen maand; naar aanleiding van het nieuws over Filipijnse vrachtwagenchauffeurs die te werk worden gesteld bij het Duits/Letse bedrijf Dinotrans.

De Facebookgroep bereikte na de oprichting op 19 februari in no-time een ledenaantal van 12.000 en sindsdien wordt er online hevig gediscussieerd over misstanden in de transportsector. Ook de landelijke media besteedden uitgebreid aandacht aan de heersende onvrede in de transportsector. 

Vooral de overvloedige arbeidsmigratie en oneerlijke concurrentie in het huidige Europa zijn hete hangijzers. Maar ook cabotageregels, onvoldoende controle, grote loon- en kostenverschillen en aflatende wetgeving op andere gebieden zijn belangrijke punten waar Actie in de Transport actie voor of tegen wil voeren.

‘Samen Sterk’
Volgens de actievoerders is het hoog tijd dat er een vuist wordt gemaakt; niet door afzonderlijke groeperingen maar gezamenlijk door iedereen die iets met het Nederlandse wegtransport te maken heeft; met in het bijzonder vrachtwagenchauffeurs.  

Zaterdag 30 maart vindt de eerste fysieke bijeenkomst van Actie in de Transport plaats in Deurningen bij wegrestaurant Frans op den Bult (en niet op 8 april zoals eerder aangegeven).

Vanaf 13.00 uur zullen diverse sprekers uit de transportsector, van belangenorganisaties en mensen met een politieke achtergrond hun opwachting maken om gezamenlijk de visie en de plannen van Actie in de Transport uit te dragen en te luisteren naar de aanwezige chauffeurs. 

Actie in de Transport roept alle vrachtwagenchauffeurs in Nederland op om ook naar Deurningen te komen om de actie zoveel mogelijk kracht bij te zetten.

Meer informatie is te vinden via deze link: Actiepagina Actie in Transport.

1 Reactie
  1. ik ben er zaterdag bij geweest, er is 45 minuten gesproken over het in zetten van oost europa chauffeurs, onder de aan wezigen was ook een 2 de kamer afgevaardige van de PVV, dat dit onderwerp ons allen aan gaat is ook door div bonden al naar de politieke partijen gemeld, MAAR wat verder besproken werd is beneden alle pijl en niet te geloven, er is alleen maar op ruiend naar de vak bonden gewezen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie