Helmut van de Poel
| 09:13 | Arjan Olsthoorn

Wensdag: Tranen die de waarheid van het leven weergeven

Afgelopen weekend verzorgde Stichting Noah4All een fantastische Wensdag voor vrachtwagenchauffeur Helmut van de Poel. Hieronder vind je een verslag van team Noah4All.

Nederland heeft mooie provincies en Noord-Brabant is er daar één van. In die provincie vindt men het plaatsje Veldhoven waar de firma Baetsen is gehuisvest. Het is een familiebedrijf met een topvrouw aan de leiding, die haar werknemers ziet als haar collega’s en waar de collega’s goed voor elkaar zorgen.

Dat bleek wel toen de wens werd ingestuurd: “Collega Helmut verblijft in het hospice en wij willen hem en zijn familie nog een hart onder de riem steken”, was het bericht.

Het is een wens die niet te lang kan wachten dus moesten wij improviseren. Twee wensen op een dag moet mogelijk zijn met twee Wenstrucks. Team Zuid deed de wens van Peter en Team West deed de wens van Helmut. Met hemelsbreed 20 kilometer van elkaar vervulde wij beide wensen het mooie Brabantse land.

Hospice

Hospice de Regenboog ligt in een bosrijke omgeving dus was het even een uitdaging om de juiste route te nemen, bevroren sneeuw maakte het smalle pad glad. Uiteindelijk stonden wij voor de deur. Bij binnenkomst zat Helmut net in zijn rolstoel. Niet wetende wat er ging gebeuren rolde wij hem naar buiten. Bij het zien van de Noah4All Wenstruck en zijn ‘eigen’ truck kwamen daar toch de tranen, duwend door de sneeuw met de vraag of er winterbanden op zaten klonk de lach door de tranen heen.

Tussen de collega’s

Met een flinke aanzet duwde wij Helmut de Wenstruck in, samen met zijn vrouw reden wij naar Baetsen toe. Bij binnenkomst stonden daar de collega-chauffeurs en familieleden te applaudisseren en de trucks stonden netjes opgesteld met hun zwaailampen aan als een groet. In de kantine was het een weerzien van vrienden, familie en collega’s, ‘papa’ Baetsen was ook aanwezig samen met zijn vrouw om een groet te brengen aan Helmut.

Uiteindelijk konden wij niet te lang blijven want er stond nog iets moois te gebeuren. De route naar Joop, zijn favoriete wegrestaurant in Den Bosch genaamd De Treurenburg waar hij een graag geziene gast was. De route daarnaar toe reden wij met 12 collega’s samen met een aantal familieleden, bij Helmut in de wens truck zaten zijn vrouw en zijn dochter met haar twee kinderen. De kids waren lekker druk en Helmut, hij genoot, lekker om zich heen kijken alsof hij nog chauffeur was.

Hard werken, maar ook plezier hebben

Zijn dochter vertelde dat hij een keiharde werker was, maar het ontbrak ons aan niets. Wat wij ook vroegen, wij kregen het. Daarvoor was papa aan het werk, de herinnering aan dat moment werd haar even te veel. Aangekomen bij Joop was het een fijn weerzien en kwamen daar de verhalen van vroeger los. De weekendjes weg in Emden met zijn collega’s die hij ook nog wilde verkopen aan een dame die wel interesse had in één van zijn collega. De lach was weer daar en de ongein zat weer in zijn ogen.

Afscheid

Het was een lange dag voor Helmut dus tijd om de terugreis naar het hospice in te zetten. De deur van zijn favoriete wegrestaurant ging voor de laatste keer open. Nog een laatste groet van Joop en nog even snel een foto en zo rolde wij Helmut de warme Wenstruck in. Op de A2 haalden zijn meerijdende collega’s de Noah4All Wenstruck in en met een zwaai namen zij afscheid van Helmut.

Helmut zijn carrière begon in een Scania 112M en hij nam afscheid van het vak in een Scania 112M, de Noah4All Wenstruck. Het afscheid viel hem zwaar, maar hij was dankbaar dat wij hem deze dag nog hebben kunnen geven.

Beste Helmut, wij wensen jouw en je gezin enorm veel kracht toe voor de moeilijke periode die nog gaat komen. Als je het even zwaar hebt, denk dan nog even aan deze wens en misschien geeft dat jullie kracht om zo nog even extra lang van elkaar te genieten.

Wij hebben met trots deze wens uitgedragen en zijn dankbaar voor iedereen die aan deze wens heeft meegeholpen. Zonder jullie was dit niet mogelijk.

Heb jij ook een wens die met onze doelgroep te maken heeft? Kijk dan op de website van Stichting Noah4All en vul daar het inschrijfformulier in. Verras hem of haar met een dag tussen collega’s, familie en vrienden en breng het chauffeursgevoel nog één keer terug.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie