Van Thiel Opleidingen
| 09:25 | Arjan Olsthoorn

Iveco S-Way bakwagen voor Van Thiel Opleidingen

Van Thiel Opleidingen uit Beneden-Leeuwen is het jaar 2023 begonnen met de ingebruikname van een nieuwe Iveco S-Way bakwagen. De S-Way zal worden ingezet voor C- en CE-rijlessen, LZV-cursussen en Iveco Driver Academy chauffeursinstructies bij nieuwe Iveco-klanten. Iveco Schouten vestiging Tiel maakte het voertuig klaar voor aflevering.

Van Thiel Opleidingen is de nieuwe naam van het bedrijf, tot heden bekend als Verkeersschool Van Thiel. Van Thiel is sinds 1964 een begrip in het land van Maas en Waal. Bij Van Thiel opleidingen kunt u terecht voor rijopleidingen (alle rijbewijzen), diverse beroepsopleidingen, taxidiploma, Code95-, BHV-, VCA- en heftruck-cursussen.

Iveco Driver Academy

Daarnaast verzorgt Van Thiel chauffeursinstructies in het Iveco Driver Academy-programma. Klanten/chauffeurs die een nieuw aangeschafte truck in gebruik nemen, krijgen na de eerste aflevering door de vertegenwoordiger van Iveco nog een aanvullende instructie van het voertuig. Hierbij komen onder andere de bediening van de truck, voertuig-, veiligheidssystemen, brandstofbesparing en veilig rijden aan bod. De Iveco Driver Academy instructies kunnen meetellen voor de verplichte nascholing Code95.

Lees ook: Lauwen breidt LNG-vloot uit met twee nieuwe Iveco’s

Bakwagen

De nieuwe bakwagen van Van Thiel is uitgerust met de grote AS-cabine met een stahoogte van 2.15m. Onder de cabine bevindt zich een 420pk 11-liter dieselmotor, gekoppeld aan de Hi-Tronix 12-traps automatische versnellingsbak. De leerlingen en instructeurs van Van Thiel Opleidingen hebben in de S-Way de beschikking tot onder andere Hi-comfort stoelen, koelkast, navigatiesysteem en achteruitrijcamera.

Verder is de lestruck uitgerust met dubbele bediening van de rem, instructeursspiegels, instructeursdisplay en een derde zitting, noodzakelijk tijdens examens. Carrosseriefabriek Willemsen uit Tiel verzorgde de opbouw van de laadbak, vangmuilkoppeling en klapbumper. De bakwagen zal los worden ingezet voor C-rijlessen, CE-rijlessen met wipkar en LZV cursussen met een dolly en oplegger erachter.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie