wensdag
| 15:49 | Arjan Olsthoorn

Wensdag: De vrijheid werd Marsha ontnomen

Afgelopen weekend verzorgde Stichting Noah4All een fantastische Wensdag voor Marsha, die zo graag het chauffeursvak in had gewild. Hieronder lees je een verslag van team Noah4All.

Marsha is een vrolijke meid die ondanks haar pijn van het leven geniet. Zij is rolstoelgebonden en daardoor beperkt, ook in haar beroepskeuze want ze had zo graag het chauffeursvak in gewild.
De liefde daarvoor begon al in haar tienerjaren. Ze trof een vriendje die chauffeur was en het meerijden in de truck en het gevoel van vrijheid gaf haar veel energie. Zoveel energie dat zij ook het vak wilde leren en de baan op wilde.

In die aanloop werd Marsha getroffen door een zeldzame genetische ziekte die de rest van haar leven bij haar zou blijven, haar geliefde grote wielen moest zij helaas inleveren voor wat kleinere wielen die nu aan haar rolstoel vastzitten. Het gevoel van vrijheid werd haar ontnomen en de lange baan werd het lange zitten met 24/7 pijn. Ze moest de verhalen aanhoren van haar broer die als stuurman op de Stena Line vaart, het laden van de trucks en het varen naar de overkant van de Noordzee geeft ook dat gevoel van vrijheid wat ze zo mist.

Isolement

Door die handicap mist ze ook haar vriendin die ook in een rolstoel zit en aan de andere kant van het land woont, er zomaar even langsgaan, wat echte vriendinnen doen, is er niet bij. Noah4All heeft de wens opgepakt en logistiek opgelost. In aller vroegte werd haar vriendin opgehaald en zo stonden zij ineens met veel getoeter voor de deur bij Marsha. Zij was in de veronderstelling te gaan winkelen met haar moeder. De ontlading was groot toen de Noah4All Wenstruck haar straat in reed. Eindelijk kon ze nu met haar familie en haar geliefde vriendin eens een drempel verder dan haar eigen voordeur.

De rit

Samen met een klein konvooi reed zij de voor haar zo geliefde snelweg op. Vriendin Dees zat naast haar in haar rolstoel en het geluk kon niet op, het gevoel van vrijheid was even weer daar. Dat ze veel bij te kletsen hadden merkte wij wel op, je kon er bijna niet tussen komen.

De lunch was bij Routiers Nunspeet en hun aanwezigheid viel op bij het personeel die door het verhaal ook werden geraakt. De Taggo’s werden uit de truck gehaald en verkocht aan het personeel.
Na de gezellige lunchpauze waar de ene naar de ander schuine mop over tafel ging keerde het konvooi huiswaarts. Om zo’n indrukwekkende dag alleen thuis af te sluiten is niet fijn dus besloot het team om Marsha naar Steenwijk te brengen waar moeders woont. Zo konden ze nog lang nagenieten van de dag en alles op hun eigen manier verwerken. Het is een wens geweest die door meerdere provincies is gegaan. Dat is een mooi voorbeeld van hoe wij bij Noah4All het isolement kunnen doorbreken.

Haar broer die vrij had van de grote vaart wilde er ook graag bij te zijn maar moest afhaken omdat hij ziek werd, Marsha kennende zal er later wel honderduit over praten en zo heeft Noah4All haar het stukje vrijheid gegeven waar zij zo naar verlangden. Lieve Marsha, we hopen nog dat je lang mag nagenieten van deze wens samen met je familie en vrienden. Wij hebben met trots deze wens uitgedragen en zijn dankbaar voor iedereen die aan deze wens heeft meegewerkt.

Heb jij ook een wens die met onze doelgroep te maken heeft? Kijk dan op de website van Stichting Noah4All en vul daar het inschrijfformulier in. Verras hem of haar met een dag tussen collega’s, familie en vrienden en breng het chauffeursgevoel nog één keer terug.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie