Wegen goed, toch files
| 11:37 | Truckstar Redactie

Wegen goed, toch files

Ondanks het feit dat het hoofdwegennet na de sneeuwval van vrijdag prima berijdbaar is, stonden er op maandag toch lange files.

Rijkswaterstaat en de provincies hadden vrijdagnacht en zaterdag het hoofdwegennet met schuiven en strooien goed schoon gekregen. Maar met temperaturen van rond de min tien graden, is de werking van het zout nihil en vriezen natte weggedeelten opnieuw op.

Daarom werd op maandagmorgen bij Amsterdam de spekgladde verbindingsweg van de A10-Noord naar de A1 afgesloten. De verbindingsweg van de A9 naar de A2 op knooppunt Holendrecht werd eveneens afgesloten. Verkeer komende vanuit Diemen kon niet richting Utrecht de A2 op.

IJspilaren
Ook op de A4 ontstonden problemen in de Schipholtunnel. Een lekkage langs de tunnelwand zorgt daar voor de vorming van hele ijspilaren. De lekkages in de Schipholtunnel zijn al een tijdje bekend, maar hebben tot nog toe niet voor problemen gezorgd. Nu werd in de richting van Amsterdam echter de linkerrijstrook afgesloten, wat een bijzonder lange file tot gevolg had. Vanaf Nieuw Vennep liep het verkeer vast.

Ongeluk
In het zuiden van het land ontstonden problemen nadat een personenwagen achter op een vrachtwagen klapte op de A2 bij Kelpen-Oler. De ravage was groot aangezien de personenwagen onder de truck geschoten was. De rijbaan richting het zuiden werd in zijn geheel afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven.

Ook op andere plekken in het land gebeurden ongelukken. Het felle, lage zonlicht op natte weggedeelten maakt het soms lastig om goed te zien. Bovendien heeft het wegdek weer flink te lijden van de kou. Op veel plekken ontstaan scheuren en gaten door bevriezing.

Foto: ANP

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie