Chaos door sneeuw: ruim 800 km file
| 17:42 | Truckstar Redactie

Chaos door sneeuw: ruim 800 km file

De eerste echte sneeuwbuien van het jaar zorgden op 6 februari in de middag- en avondspits voor flinke files.

Op het hoogtepunt mat de verkeersinspectiedienst een totale filelengte van ruim 800 kilometer. Ook op het spoor was de chaos compleet. Er reden geen treinen meer van en naar Amsterdam en Utrecht. Dat meldde de spoorbeheerder ProRail vanmiddag. Rond Den Haag, Amersfoort, Rotterdam en Alkmaar reden veel minder treinen.

Op de Nederlandse wegen was het een chaos door de sneeuw, met name in Noord-Holland, Utrecht en rond Lelystad. ‘Het staat daar bijna overal stil of het rijdt er heel langzaam’, meldde de ANWB. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor ‘gevaarlijke rijomstandigheden’ als gevolg van de sneeuwval. Ook de luchthaven Schiphol heeft last van de sneeuw. 

De sneeuw heeft inmiddels ook gezorgd voor verschillende ongelukken. Onder andere op de A28, waar tussen Ermelo en Strand Horst een kettingboting plaatsvond. Daarbij waren zeker 14 voertuigen betrokken. Rond 14.30 uur werd er ruim 830 kilometer file gemeten. Daarmee komt vrijdag 3 februari 2011 op plaats vier in de file top 10 allertijden.

Foto: Een sneeuwschuiver op de A31 maakt de weg vrij (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie