Weerbericht
| 08:58 | Arjan Olsthoorn

Weerbericht Profile Truckstar Festival

Vrijdag 28 juli

Deze middag hebben we een mix van wolken en opklaringen. Verspreid over het land ontstaan enkele buien. De meeste zijn weggelegd voor het binnenland, in de kustgebieden is het vaker droog. Het wordt 21 graden vlak aan zee tot ruim 24 graden in Limburg. Hierbij waait een meest matige wind uit westelijke richtingen, 3-4 Bft.

Aanvankelijk zijn deze avond enkele buien mogelijk, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Ook komende nacht staat er geen regen op het programma en hebben we te maken met een mix van wolken en enkele opklaringen. Het koelt uiteindelijk af naar een graad of 15. Wind staat er nauwelijks.

Zaterdag 29 juli

Op de eerste dag van het weekend moeten we rekening houden met enkele stevige regen- en onweersbuien. Aanvankelijk is er nog niet zoveel aan de hand. De dag gaat droog van start en af en toe schijnt de zon. In de loop van de ochtend trekken vanuit het zuidwesten de eerste buien over het land. Gedurende de middag vallen verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien. Vooral in het oosten en zuiden is kans op stevige exemplaren met mogelijk ook hagel en windstoten tot 70 km/uur.

In de loop van de middag trekken de buien oostwaarts weg en volgen brede opklaringen. De maximumtemperatuur komt uit tussen 21 en 24 graden bij een matige tot aan de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind, 3-6 Bft. In de avond en in de nacht naar zondag is het overal droog met brede opklaringen.

Zondag 30 juli

Ook zondag houden we het niet helemaal droog. Kletsnat wordt het niet, maar verspreid over het land vallen enkele buien. Toch zijn er ook af en toe droge momenten waarbij de zon even om de hoek komt kijken. Dan kun je buiten lekker uitwaaien want de wind is zondag nadrukkelijk aanwezig. Er staat een vrij krachtige tot aan de kust mogelijk tijdelijk een harde (zuid)westenwind, 5-7 Bft. De temperatuur valt met 19 tot 22 graden weer een fractie lager uit.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie