Voorbij Funderingstechniek
| 10:59 | Arjan Olsthoorn

Voorbij Funderingstechniek verwelkomt Volvo FH16

Bij Voorbij Funderingstechniek in Amsterdam is onlangs een gloednieuwe Volvo FH16 afgeleverd. Een moment waar chauffeur Dennis Knook lang naar heeft uitgekeken. De truck is een model met een zuinige Euro 6-motor, dat goed past bij de visie op duurzaamheid van Voorbij Funderingstechniek.

Chauffeur Dennis Knook van Voorbij Funderingstechniek is erg blij met ‘zijn’ groene monster en keek er lang naar uit. “De eerste plannen lagen een jaar geleden al op tafel bij de directie. Ik mocht een voorstel doen en starten met dit project. Mijn vorige wagen had een Euro 5-motor en door de aangescherpte milieunormen mocht ik de stad niet meer in. Bij Voorbij denken wij aan het milieu en omgeving, dus paste de oude truck niet meer in het plaatje.”

Voorbij Funderingstechniek

Chauffeur Dennis Knook van Voorbij Funderingstechniek is erg blij met ‘zijn’ groene monster en keek er lang naar uit.

De Volvo FH16 8×4-trekker is uitgerust met een zuinige Euro 6 Step D-motor. De truck is een 4-assige zwaar transport trekker met maar liefst 650 pk. Dit betekent dat de truck tot wel 130 ton aan totaalgewicht kan meenemen. “Onze Volvo-dealer in Zwaag is in dit gehele traject erg meedenkend geweest en heeft samen met ons de truck zorgvuldig samengesteld”, vervolgt Dennis. Zo is de truck voorzien van een 10-tons luchtgeveerde vooras. Achter de cabine zijn op maat gemaakte RVS kisten gemonteerd door Vlarotech, met daarin een hydrauliek en dieseltank. De uiteindelijke afwerking van het exterieur is verzorgd door Volvo en HTH truckaccessoires. Het interieur door M&M Truckdesign.

De truck is volledig ‘Voorbij groen’ gespoten en bestickerd en de bijbehorende semi-dieplader met autokraan is opgeknapt door Kamphuis Nijverdal. De combinatie is daardoor weer helemaal als nieuw.

“De samenwerking met alle partijen is zeer voorspoedig verlopen, wat heeft geresulteerd in een mooi eindresultaat. Met deze truck kunnen we weer vele veilige kilometers afleggen”, besluit Dennis Knook.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie