| 11:33 | Arjan Olsthoorn

Bijtanken: Trots

Op menig reclamebord langs de snelweg zag ik afgelopen weken deze boodschap: ‘Trots op jullie’. Nederland is ineens trots op alle beroepen die echt iets betekenen tijdens de huidige coronacrisis. Zo zijn mensen terecht ook trots op jullie, chauffeurs, de mensen die de economie nog enigszins draaiend houden en ervoor zorgen dat de winkelschappen vol liggen en de online bestelde pakketjes indirect op de stoep landen. Ik hoop van harte dat deze trots straks niet is vergeten bij een terugkeer aan de onderhandelingstafel voor de cao of bij contractbesprekingen tussen transporteur en verlader. Dan zullen we zien hoe gemeend die boodschap uiteindelijk is.

Trots is ook het toverwoord van de nieuwe Scania-combi van Leon van der Stap. Door de coronacrisis waren wij in staat om deze geweldige combi op een doordeweekse dag vast te leggen. Normaal gesproken rijdt de auto dan bloemen in Oostenrijk rond, maar door het virus stond de combinatie werkeloos thuis.

Sinds 2014 heeft Truckstar al met enige regelmaat de boodschap ‘Trots op onze chauffeurs’ op grote uitingen langs diverse snelwegen geplaatst. Die trots is de afgelopen weken alleen maar gegroeid. Hoewel Truckstar editie 5-2020 onder andere omstandigheden moest worden gemaakt – hoe houd je bijvoorbeeld 1,5 meter afstand in de cabine – is het toch een lekker zonnig nummer geworden.

Namens de Truckstar-medewerkers bedankt voor jullie vertrouwen!

Freek Mulder
Hoofdredacteur Truckstar

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie