Profielfoto - pb
| 20:53 | Truckstar Redactie

Voor Truck Aid naar Moldavië

Chauffeurs Rangco Kieft en Mark Roordink voerden hulptransport naar Moscovei uit voor Truck Aid.

Met ruim 5000 kilometer op de teller én een mooie ervaring rijker keerden afgelopen zaterdagavond chauffeurs Rangco Kieft en Mark Roordink terug van hun hulptransport naar Moscovei in Moldavië. Zij voerden deze bijzondere rit uit voor stichting Truck Aid. Deze stichting werd in 2006 opgericht door Perry Brandt en bestaat voor het merendeel uit eigen rijders, die (kleinere) humanitaire stichtingen ondersteunen bij hulptransporten. “Voor veel stichtingen is een hulptransport een grote, dan wel onmogelijke opgave”, vertelt Rangco Kieft aan Truckstar. “Truck Aid biedt hierin een oplossing: de deelnemende eigen rijders offeren veelal hun vrije dagen op en stellen hun truck gratis ter beschikking”.

Profielfoto - Eric
Harbers Trucks sponsorde de Renault T en Bos Trailerservice de oplegger

Sponsoren

Naast de vrijwillige inzet van de chauffeurs is er ook een grote rol weggelegd voor sponsoren. “Zo is in ons geval de truck, een Renault T, beschikbaar gesteld door Harbers Trucks uit Barneveld en de oplegger door Bos Trailerservice”. De twee vrienden vertrokken zondagavond 4 oktober vanuit Putten om woensdagmiddag te lossen in Moscovei, in het zuiden van Moldavië. “Het tijdschema was strak, zeker ook omdat er nog wat onzekerheid was door de vluchtelingenkwestie; dat had zomaar meer oponthoud aan de grenzen kunnen opleveren”. Na het lossen werden de mannen uitgenodigd voor een rondleiding in de buurt en kregen ze een goede indruk van de leefomstandigheden. “Zelfs woonwijken hebben geen verharde wegen en huizen beschikken veelal niet over warm stromend water. Je kunt je voorstellen wat dat betekent als de winter inzet”.

24 en 25 juni Trucker & Country Festival Interlaken
Bij Oancea (Roemenië) staken de heren Moldavië in

Ervaring

De lading bestond veelal uit meubilair, kleding en andere zaken die ingezet worden voor een school voor wezen. Door deze kinderen een goed onderkomen te bieden, werkt men hier aan een stabiele basis voor deze kinderen. Voor Truck Aid is dit ongeveer het veertigste transport dat zij verrichten. Rangco: “Voor mij was dit het vierde hulptransport dat ik uitvoerde. Naast een mooie ervaring, voelt het goed om op deze manier iets voor anderen te betekenen”. Voor meer informatie: www.truckaid.nl.

Profielfoto - DAFPoWeR
Rangco Kieft: “hulptransporten leveren mooie ervaringen en een goed gevoel op”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie