Bentvelzen
| 15:03 | Arjan Olsthoorn

Volvo terug in wagenpark van Bentvelzen Transport

Bentvelzen Transport heeft een nieuwe Volvo FM 380 4×2-trekker in gebruik genomen voor supermarktdistributie. Daarmee maakt Volvo Trucks een rentree in het wagenpark van het bedrijf uit Alphen aan den Rijn.

Het goede zicht vanuit de cabine, de lage instap en de uitgebreide veiligheidssystemen waren doorslaggevende redenen om voor de Volvo FM te kiezen. De truck is geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Alphen aan den Rijn. Bentvelzen is vooral actief in het transport van levensmiddelen, distributie, sneltransport en koeriersdiensten. “Het grootste deel van onze werkzaamheden bestaat uit dedicated transport”, zegt directeur-eigenaar Kees Bentvelzen. “We rijden onder meer voor PreZero, Dachser, Mastermate en de supermarktketens Dirk en Lidl.”

Succesvolle proef

Voor winkeldistributie heeft Bentvelzen transport de vloot uitgebreid met een nieuwe Volvo FM 380 4×2-trekker. Bentvelzen baseerde de keuze onder meer op een succesvolle proef met een Volvo FM-demotruck. “Onze chauffeur heeft een aantal dagen met de truck gereden en was zeer tevreden”, zegt Kees Bentvelzen. “We kennen Volvo vanuit het verleden. Het goede overzicht vanuit de cabine is een van de zaken die er echt uitspringen bij de nieuwe FM. Dat is natuurlijk heel belangrijk bij het bevoorraden van supermarkten in steden. Ook is de truck voorzien van dodehoekcamera en aanvullende camera’s die een 3600 zicht geven rondom het voertuig.” LED-koplampen en veiligheidssystemen zoals Forward Collision Warning en Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie zorgen voor goed zicht en optimale veiligheid onderweg.

Lees ook: Verhoeven rijdt internationaal transport met Volvo FH I-Save

‘I-Shift fantastisch’

Bentvelzen noemt meer positieve punten. “De lage instap met twee treden is een uniek punt van de Volvo FM en daarnaast blijft de I-Shift-versnellingsbak natuurlijk fantastisch. Onze chauffeur had eigenlijk maar één aandachtspunt: de hoogte van de bestuurdersstoel bij het uitstappen. Ook dat heeft Volvo Group Truck Center opgepakt. Met een schakelaar kan de stoel in een
speciale laagstand worden gezet, wat het in- en uitstappen nog makkelijker maakt.”

‘Goede balans’

Het is voor Bentvelzen Transport de eerste nieuwe Volvo in ruim tien jaar. “Hoewel we een paar jaar geen Volvo’s hebben gehad, zijn we altijd contact blijven houden met de accountmanager. Hij heeft ons ook gevraagd of we interesse hadden om een Volvo FM demo te testen, omdat hij ervan overtuigd was dat dit voor ons een goede truck zou zijn. Mede door zijn enthousiasme en advies hebben we besloten om voor de FM te gaan. Het resultaat is een truck met een goede balans tussen een laag verbruik en voldoende trekkracht. Deze Volvo FM voldoet aan alle eisen voor levensmiddelendistributie.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie