VNL
| 17:15 | Arjan Olsthoorn

Volvo presenteert volledig nieuwe VNL

In Europa komt Volvo Trucks volgende week met een nieuwe aerodynamische FH, maar in Noord-Amerika lanceerde de Zweedse truckfabrikant vandaag de nieuwe VNL. Deze nieuwe vrachtauto heeft een opvallende aerodynamica en is ontworpen om een brandstofbesparing tot 10% te bereiken.

“De volledig nieuwe Volvo VNL is ontworpen om alles te veranderen. Verandering komt echter niet alleen met een opnieuw ontworpen truck – deze productintroductie is het begin van een nieuw tijdperk voor Volvo Trucks, onze klanten en hun chauffeurs – een enorme sprong voorwaarts”, zegt Peter Voorhoeve, president Volvo Trucks North America.

‘Blanco vel papier’

“We zijn dit project begonnen met een blanco vel papier en hebben de trends en transformaties die van invloed zullen zijn op de industrie en de behoeften van onze klanten grondig geanalyseerd, inclusief de duurzaamheids- en transporteisen van de toekomst. Toen we in 1996 de eerste generatie van de Volvo VN lanceerden, was de ‘onconventionele’ aerodynamische carrosserie een nieuwe standaard voor de Noord-Amerikaanse truckindustrie. Wij deden het ondenkbare in 2007 toen wij de I-Shift in Noord-Amerika introduceerden en de aanzet gaven tot de overgang van de industrie naar automatische handgeschakelde transmissies. Nu we de volledig nieuwe Volvo VNL op de markt brengen, zijn we verheugd om opnieuw innovaties te introduceren die de toekomst van de transportsector voor de komende jaren zullen bepalen.”

FH

Opvallende kenmerken aan de nieuwe VNL zijn onder andere het gebruikte camerasysteem dat een optie lijkt te zijn voor de Amerikaanse markt. Dit camerasysteem kunnen we ook op de nieuwe Europese FH verwachten. Daarnaast vinden we voortaan de I-Shift bedieningshendel aan de stuurkolom en niet meer aan de kenmerkende plek naast de bestuurdersstoel. Ook dit kunnen we verwachten in de vernieuwde FH.

De VNL komt in verschillende cabinevarianten, te weten:

  • VNL 300 Day Cab
  • VNL 440 42-inch Mid-Roof Sleeper
  • VNL 640 62-inch Mid-Roof Sleeper
  • VNL 660 62-inch Full-Height Sleeper
  • VNL 840 74-inch Mid-Roof Sleeper
  • VNL 860 74-inch Full-Height Sleeper

‘Nieuwe industriestandaards’

“Er zijn vooruitstrevende oplossingen nodig om de uitdagingen van de transportsector aan te gaan, waaronder de behoefte aan een hogere productiviteit en efficiëntie en een lagere uitstoot. Bedrijven moeten prioriteit geven aan het behouden en het welzijn van chauffeurs met chauffeursvriendelijke functies en geavanceerde technologieën, die een uitzonderlijke rijervaring bieden die essentieel is voor vloten om chauffeurs aan te trekken en te behouden,” aldus Voorhoeve.

“Met een interieur- en exterieurdesign dat er mag zijn, is elke innovatie die in de volledig nieuwe Volvo VNL is geïntroduceerd gemaakt met het doel om het werk van een chauffeur iets gemakkelijker en veiliger te maken alsmede een nieuw niveau van klantwaarde te bieden. Toen we de Volvo VNL volledig vernieuwden, keken we naar de toekomst van transport en zagen we een kans om nieuwe industriestandaards te stellen en duurzaam vorm te geven aan de wereld die we willen verplaatsen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie