Volvo Trucks
| 11:00 | Arjan Olsthoorn

Volvo Trucks teast naar nieuwe FH ‘Aero’

Volvo Trucks laat de wereld weten dat ze op 29 januari aanstaande met groot nieuws komen. In een video teast de Zweedse truckfabrikant naar een aerodynamische vrachtwagen.

Onze verwachting is dat Volvo Trucks met een nieuw aerodynamisch front komt voor de FH. Het gaat dan om een ‘neusje’ net zoals de nieuwe DAF XG en XG+ hebben. Er circuleren al enige tijd foto’s op het wereldwijde web van ingepakte Volvo’s waarop een verlengd front te zien is. Mogelijk betekent het verlengde front niet alleen een aerodynamische en zuinigere truck, maar biedt het ook mogelijkheden voor de XXL-cabine. Deze zou dan immers binnen de huidige wetgeving, mits de draaicirkel aan de wettelijke eisen voldoet, in iedere configuratie de weg op mogen en geen lengteregels overschrijden.

De aerodynamische cabine van de nieuwe Zweed zal tevens worden voorzien van een camerasysteem dat de huidige conventionele spiegels vervangt. Of dit een optie wordt of standaard is, is bij ons op dit moment nog niet bekend. Daarover later meer. Volvo Trucks zal dan de vijfde Europese truckfabrikant zijn die in plaats van buitenspiegels een camerasysteem biedt. Mercedes-Benz, DAF, MAN en Iveco gingen de Zweedse truckbouwer voor.

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie